Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
ŽELE IZBJEĆI NEZGODNU SITUACIJU

INSAJDER OTKRIVA ŠTO SU U REALU SPREMILI MODRIĆU: 'Sve je dogovoreno još u kolovozu! Real se drži dogovora, ali Modrić neće dobiti novac koji bi mu..'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 24. rujan 2018. 19:39

Dobije li Luka Modrić danas FIFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša svijeta njegov status u Real Madridu neće se promijeniti. Protiv Espanyola je na stadionu posljednji najavljen na megafonu, što je bila čast koja se nekada iskazivala Ronaldu. Time ga je klub podržao uoči dodjele nagrade. No o novom ugovoru zasad se ne govori.

- On je već razgovarao ljetos s Real Madridom oko toga. Dat će mu bolji ugovor, neće mu doduše dati novac kojeg bi mu dao Inter, barem ne onoliko koliko se spominjalo, no financijski bolji ugovor će dobiti. Ali ne zbog nagrade nego zato što je to dogovoreno u kolovozu kada su se pojavile glasine koje su ga povezivale s Interom - kaže Maena koji vjeruje da će Real Madrid još ove godine službeno priopćiti i potpisati s njim ugovor.

Neki, međutim, podsjećaju kako Real Madrid nevoljko potisuje ugovore s igračima njegovih godina. Prije godinu dana klub je odbio ispuniti zahtjev tada 34-godišnjeg Pepea koji je tražio ugovor na još dvije godine. Bio mu je istekao ugovor te je pregovarao s Real Madridom u kojem bio deset godina. Nisu se uspjeli dogovoriti pa je on kao slobodan igrač prešao u Bešiktaš. Niti Ronaldo ovo ljeto u 34. godini nije dobio ono što je tražio.

MADRID, SPAIN - AUGUST 16:  Marco Asensio (R) of Real Madrid CF celebrates scoring their opening goal with teammate Luka Modric (R) during the Supercopa de Espana Final 2nd Leg match between Real Madrid and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on August 16, 2017 in Madrid, Spain.  (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images / Getty Images
Asensio i Modrić

Usmeni dogovor

- No Real Madrid je postigao usmeni sporazum s Modrićem, a klub se ne želi naći u nezgodnoj situaciji s njim ove sezone u kojoj joj je iznimno bitan. Svaki dan vidimo ovdje koliko je važan za sadašnju momčad. Dolaze doduše novi mladi igrači, oni su već tu iza njega, pritišću no Modrić je jako važan. On osim toga nije nastavio raditi presing nad upravom prijeteći odlaskom u Inter pa sam uvjeren da će se klub držati dogovora te mu dati novi ugovor - zaključio je Maena.

Sadašnji Modrićev ugovor istječe u ljeto 2020. godine.

Real mu neće dati novi ugovor

Za razliku od Antona Maene, novinar Radio Marce Miguel Angel Toribio smatra da će Modrić teško ove sezone dobiti novi ugovor.

- Klub nevoljko daje ugovore igračima starima 33 godine kao što je bio slučaj s Pepeom pa mislim da do idućeg ljeta to neće biti na dnevnom redu.

Uvjeren je, međutim, kako će Luka u ponedjeljak dobiti nagradu.

- Siguran sam da će ju osvojiti, iza njega je dobra sezona i Svjetsko prvenstvo.

On ističe da nikakve polemike nije bilo između Modrića i Ronalda uslijed nagrade UEFA-e.

- Ronaldo mu je čestitao, njihov odnos je odličan i tu je sve u redu - napominje Toribio.

Linker
19. travanj 2024 04:29