Chicago Bulls' Scottie Pippen (C), who has not played since the start of the season due to a foot injury, watches the game from the bench with teammates Michael Jordan (L) and Toni Kukoc during the fourth quarter November 12 against the Washinton Wizards. The Wizards defeated the Bulls 90-83, as the defending NBA champions fell to 4-4 on the season.
SPORT NBA - RP1DRIDINXAB
Reuters/Sue Ogrocki

VELIKO PRIZNANJE

JEDAN OD NAJVEĆIH SVIH VREMENA SE NE MOŽE NAČUDITI ŠTO JE KUKOČ ZAPOSTAVLJEN 'Gledam tko ulazi u Kuću slavnih i šokiran sam da nema Tonija...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 09.04.2019. u 17:44

 • Košarkaška Kuća slavnih u Springfieldu krajem 2018. godine izbacila je najnoviji popis kandidata za godinu 2019., a na njoj se nalaze i dvojica Hrvata - Toni Kukoč (50) i Giuseppe Gjergja (81).

  Kukoču ovo nije prva nominacija, a lani je u Kuću slavnih ušao njegov bivši suigrač iz Jugoplastike i hrvatske reprezentacije Dino Rađa. Međutim, mnogi se pitaju kako je moguće da proslavljeni Kukoč već odavno nije uvršten u prestižnu 'obitelj'.

  foto slobodna dalmacija
   

  I suigrač velikog Splićanina, legendarni Scottie Pippen misli da mu se ovaj već trebao priključiti u Springfieldu...

  - Definitivno smatram da to zaslužuje - rekao je Pippen za Chicago Tribune.

  - On je bio važan dio naše momčadi. Pogledajte ligu danas, svi imaju velike trojke, Toni je kod nas bio dio te slagalice. Bio je produktivan i njegove zasluge u našem uspjehu su velike.

  Reuters
   

  Iako se nisu najbolje slagali u prvim godinama Kukočeve NBA karijere, Pippenu je potpuno jasno s kakvim je igračem pet godina dijelio svlačionicu.

  - Neke stvari vezane uz Kuću slavnih me pomalo šokiraju. Gledam kako ulaze tipovi od kojih su Toni Kukoč i još jedan moj bivši suigrač iz Bullsa, Ron Harper, imali daleko bolje karijere. Čini mi se da ne dobijaju dovoljno priznanja zato jer su igrali s Michaelom Jordanom i sa mnom. Ali ti ljudi su pobjednici - zaključio je Scottie Pippen.

  Former Chicago Bull Scottie Pippen shoots during the skills challenge event at the NBA All-Star weekend in Las Vegas February 17, 2007. REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES) - GM1DUQENSUAA
  REUTERS/Lucy Nicholson

  Iz drugih medija