Reuters/Sue Ogrocki
VELIKO PRIZNANJE

JEDAN OD NAJVEĆIH SVIH VREMENA SE NE MOŽE NAČUDITI ŠTO JE KUKOČ ZAPOSTAVLJEN 'Gledam tko ulazi u Kuću slavnih i šokiran sam da nema Tonija...'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 09. travanj 2019. 19:44

Košarkaška Kuća slavnih u Springfieldu krajem 2018. godine izbacila je najnoviji popis kandidata za godinu 2019., a na njoj se nalaze i dvojica Hrvata - Toni Kukoč (50) i Giuseppe Gjergja (81).

Kukoču ovo nije prva nominacija, a lani je u Kuću slavnih ušao njegov bivši suigrač iz Jugoplastike i hrvatske reprezentacije Dino Rađa. Međutim, mnogi se pitaju kako je moguće da proslavljeni Kukoč već odavno nije uvršten u prestižnu 'obitelj'.

foto slobodna dalmacija

I suigrač velikog Splićanina, legendarni Scottie Pippen misli da mu se ovaj već trebao priključiti u Springfieldu...

- Definitivno smatram da to zaslužuje - rekao je Pippen za Chicago Tribune.

- On je bio važan dio naše momčadi. Pogledajte ligu danas, svi imaju velike trojke, Toni je kod nas bio dio te slagalice. Bio je produktivan i njegove zasluge u našem uspjehu su velike.

Reuters

Iako se nisu najbolje slagali u prvim godinama Kukočeve NBA karijere, Pippenu je potpuno jasno s kakvim je igračem pet godina dijelio svlačionicu.

- Neke stvari vezane uz Kuću slavnih me pomalo šokiraju. Gledam kako ulaze tipovi od kojih su Toni Kukoč i još jedan moj bivši suigrač iz Bullsa, Ron Harper, imali daleko bolje karijere. Čini mi se da ne dobijaju dovoljno priznanja zato jer su igrali s Michaelom Jordanom i sa mnom. Ali ti ljudi su pobjednici - zaključio je Scottie Pippen.

Former Chicago Bull Scottie Pippen shoots during the skills challenge event at the NBA All-Star weekend in Las Vegas February 17, 2007.  REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES) - GM1DUQENSUAA
REUTERS/Lucy Nicholson

Linker
20. travanj 2024 01:34