Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
JEDAN JEDINI!

KOVAČ NOVIM TRIJUMFOM ISPISAO POVIJEST NJEMAČKOG NOGOMETA! Nitko se osim hrvatskog trenera ne može pohvaliti ovakvim podvigom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2019. 00:37

Kakav kraj jedne zaista turbulentne sezone za Niku Kovača! Bayern je u subotu navečer s 3:0 svladao Leipzig i osvoji DFB-Pokal, a Kovač je dvostrukom ovosezonskom krunom ispisao povijest njemačkog nogometa.

Naime, hrvatski je trener postao prvi čovjek u povijesti Bayerna, ali i njemačkog nogometa koji je dvostruku krunu osvojio i kao igrač (2003.) i kao trener (2019.).

U cijeloj priči ima još par zanimljivih detalja, a oni nam govore da je bivši hrvatski izbornik postao prvi trener koji je dvije godine zaredom osvoji Njemački kup još od Felixa Magatha kojemu je to pošlo za rukom 2005. i 2006. godine. No, za razliku od Magatha, Kovač je to prvi postigao s dva različita kluba. Podsjetimo, prošle je godine kao trener Frankfurta u finalu svladao upravo Bayern.

Niko se u povijesne stranice upisao zahvaljujući i sjajno raspoloženim igračima koji su ga u Berlinu odveli do novog trofeja. Prije svega tu možemo spomenuti dvostrukog strijelca Lewandowskog (29' i 85') te Comana koji je tresao mrežu u 78. minuti.

Naravno, bilo bi nezahvalno u cijeloj priči istaknuti i povratnika Manuela Neuera koji se istaknuo s nekoliko sjajnih reakcija na golu.

Linker
25. travanj 2024 10:54