Davorin Olivari
'LUKA MODRIĆ JE ZASLUŽENO NAJBOLJI'

LEGENDA TURSKOG NOGOMETA SAMO ZA SN: 'HRVATI SU NEVJEROJATNI, UŽIVAO SAM GLEDAJUĆI VAS U RUSIJI' Sjetio se i utakmice koju Hrvatska želi zaboraviti

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. siječanj 2019. 11:57

Da su Hrvati u Turskoj popularni, vidjeli smo kad smo porazgovarali s Hamitom Altintopom, velikim turskim nogometašem koji je također bio predavač na kongresu. Altintop je igrao za Schalke, Bayern, Real Madrid, Galatasaray... Jedan je od najvećih turskih nogometaša uopće. Kad smo se predstavili, samo se nasmijao.

- Sjajna godina za hrvatski nogomet, zar ne?

A što da mu kažemo... Naravno da jest.

- Oduševila me hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu. Bilo mi je na kraju žao što niste postali svjetski prvaci. Uživao sam u vašim igrama, bili ste zaista sjajni. Hrvatska ima nevjerojatan broj velikih nogometaša, pravih svjetskih zvijezda.

Sjetio se i jedne utakmice koje se mi baš i nismo željeli sjećati.

- Ha, ona utakmica u Beču na Euro 2008, godine je bila nevjerojatna. Vi ste zabili minutu prije kraja produžetka, a onda je Semih Sentürk zabio, tog pogotka ću se uvijek sjećati, on je kao zaustavljena slika. Kako smo samo slavili nakon te pobjede. Jer i onda ste bili jaki, ako se dobro sjećam, tada su igrali Modrić, Srna, Olić, braća Kovač... Ali danas je Hrvatska sam svjetski vrh, mi trenutačno nismo. No vjerujem da će i turski reprezentativni nogomet uskoro opet postati jak kao u nekadašnjim danima.

VIENNA, AUSTRIA - JUNE 20: Hamit Altintop of Turkey is challenged by Ivan Rakitic (L) and Niko Kranjcar of Croatia during the UEFA EURO 2008 Quarter Final match between Croatia and Turkey at Ernst Happel Stadion on June 20, 2008 in Vienna, Austria.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Clive Mason/Getty Images

Hamit očito dobro prati nogomet na svim meridijanima, ako smo dobro shvatili, izgleda da se sprema za trenersku karijeru, makar to nije izravno rekao.

- Gledao sam Dinamo protiv Fenerbahčea u obje utakmice, jaka je to momčad. Pažljivo sam slušao predavanje trenera Bjelice. Nego tu ste na pripremama?

Naravno da smo ga pitali ponešto o The Bestu, Luki Modriću...

- Luka Modrić je zasluženo proglašen najboljim nogometašem svijeta! Bio je najbolji kad je bilo najvažnije. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te u Ligi prvaka kad je Real uzeo naslov prvaka Europe. Sjajan je nogometaš, jedan od ključnih u Realu - zaključio je Altintop.

Linker
25. travanj 2024 03:07