Profimedia, Zuma Press - News
VELIKI INTERVJU ZA SN

LUKA MODRIĆ NAPOKON PROGOVORIO: 'Meni je savjest čista! Sve ovo što mi se događa je velika nepravda, ali vjerojatno tu ima i neke moje krivice...'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. svibanj 2018. 18:23

Luka Modrić osvojio je s Realom i treći uzastopni naslov prvaka Europe, a u velikom razgovoru za Sportske novosti progovorio je i o svojoj ulozi u reprezentracii, ali i o neugodnim pitanjima vezanim za suđenje Zdravku Mamiću u kojemu je i sam svjedok.

Što Modrić može prenijeti reprezentaciji iz Reala?

- Mogu donijeti svoj karakter, svoje liderske osobine koje mislim da imam, pogotovo na terenu. Ključ je da budemo kao jedno, da se borimo kao jedno, jer samo tako možemo nešto napraviti. Treba nam i podrška naših navijača, nadam se da ćemo je imati, ali najbitnije je da napravimo dobru atmosferu u reprezentaciji, da je međusobno izgradimo u kampu. Vjerujem da će onda doći i rezultati. Stvarno bi bila šteta da ova generacija ne napravi neki ozbiljan rezultat na velikom natjecanju. Ali vidjet ćemo.

O njegovoj nogometnoj klasi, o svemu što je napravio na terenu, teško je ne govoriti u superlativima. No Modrić kod mnogih u svojoj domovini ne kotira baš najbolje zbog svega što se događa oko njega u posljednje vrijeme, a što nema veze s nogometnom igrom. Barem ne onom koja se odvija na travnjaku. Koliko mu smetaju te stvari?

- Ne ometaju me, mislim da to pokazujem na terenu. I svojim igrama u kvalifikacijama i u Real Madridu pokazao sam da me to ništa ne ometa. Znam da mi je savjest čista, to je meni najbitnije. Mislim da je sve ovo što mi se događa velika nepravda, ali što je tu je, vjerojatno tu ima i neke moje krivice, no dobro... Ponavljam, najbitnije je da mi je savjest čista i da mi te stvari ne smetaju i ne utječu na moju izvedbu na terenu.

Očekuje li da će navijači biti podrška reprezentaciji u Rusiji?

- Stvarno mi je teško to procijeniti. Nadam se da će biti. Uvijek smo govorili da nam je bitna navijačka podrška i nadam se da će biti uz nas, ali najbitnije je ono što mi radimo na terenu, s podrškom ili bez nje. Vjerujem da ćemo je imati, no presudno je da se mi skupimo, da budemo kao jedno, što je bio slučaj u posljednjim utakmicama kvalifikacija s Ukrajinom i Grčkom. Kad je bilo stani-pani, bili smo pravi. Vjerujem da ćemo takvi biti i u Rusiji. S podrškom navijača bili bismo još bolji, ali ako je ne bude, ponavljam, bitno je kakvi ćemo biti na terenu.

CIJELI INTERVJU S LUKOM MODRIĆEM MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
15. travanj 2024 22:16