REUTERS/Albert Gea
HRVAT OSVOJIO CAMP NOU

MALOTKO IMA TAKVOG SAVEZNIKA U SVLAČIONICI! Trener Barcelone kod potpisivanja novog ugovora postavio šefovima kluba uvjet koji se zove - Ivan Rakitić!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2019. 19:07

"Nedavne glasine o odlasku Ivana Rakitića iz Barcelone postupno nestaju", stoji u uvodu teksta na uglednom AS-u koji je posvećen upravo dokapetanu hrvatske nogometne reprezentacije.

Naveliko se posljednjih mjeseci pisalo o odlasku Rakete i interesu europskih giganta koji ga i dan dans žele vidjeti u svom dresu, a jedan potez uprave katalonskog diva još se ranije nazirao kao ključan u raspletu ove priče. Radi se o produljenju ugovora s trenerom Ernestom Valverdeom koji se Barci obvezao na vjernost do ljeta 2020. godine.

MADRID, SPAIN - MARCH 02:  Ivan Rakitic of Barcelona celebrates after scoring his sides first goal during the La Liga match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on March 02, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images

Naime, osim što je Rakitić sam javno obznanio da nema namjeru otići, poznato je i kako Valverde iznimno cijeni hrvatskog veznjaka koji mu je jedan od ključnih, a ujedno i najkorišteniji igrač u sastavu. To potvrđuje i sami pogled na statistiku koja govori da je Raketa pod ovim stručnjakom odigrao 97 utakmica - čak pet više od Busquetsa, odnosno šest od Messija.

"Prije nego što je produžio ugovor, trener je tražio i dobio obećanje od kluba da će hrvatski reprezentativac ostati u Barceloni. Rakitić ima sjajnog saveznika u svlačionici, a to je Ernesto Valverde. Štoviše, trener Barce je htio osigurati ostanak Rakitića prije nego što je produžio ugovor u veljači. Valverde je dobio obećanje da se Hrvata neće prodati ovog ljeta, čime je osigurao kontinuitet za jednog od svojih ključnih igrača", otkiva AS.

Soccer Football - La Liga Santander - Espanyol v FC Barcelona - RCDE Stadium, Barcelona, Spain - December 8, 2018   Barcelona coach Ernesto Valverde before the match      REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

"Jednom kada se osigurao ostanak Rakitića, jasno je i da je Ernesto pun samopouzdanja pred nadolazeće izazove", zaključak je španjolskog novinara Javiera Miguela.

Rakitić je član Barcelone od 2014. godine kada je u redove katalonskog diva prešao iz Seville za 18 milijuna eura. U tekućoj sezoni Raketa je odigrao 42 utakmice u svim klupskim natjecanjima i pritom je upisao pet pogodaka i dvije asistencija. Na terenu je proveo 3282 minute.

Linker
10. svibanj 2024 03:23