CROPIX
VEĆ SE VRATIO U NAJDRAŽI GRAD

MAMIĆ NA SPEKTAKULARAN NAČIN IZAZVAO POTRES U VELIKANU, PRESJEKAO GLASINE I OTIŠAO NA GODIŠNJI Čak se i veliki gazda poklonio otkriću iz Hrvatske!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. svibanj 2017. 13:24

Ovo je naša najvažnija utakmica sezone, rekao je uoči uzvrata s iranskim Esteghlalom u osmini finala azijske Lige prvaka Zoran Mamić. Njegov Al Ain ganjao je 0:1 iz prve utakmice. U kojoj je bio bolji, opasniji, ali je primio pogodak u samoj završnici i nesretno izgubio. A onda je u ponedjeljak uslijedio uragan, Al Ain je na svom stadionu svladao suparnika visokih 6:1 i ušao u četvrtfinale Lige prvaka. Sezona je završila, Mamić je dobio 40 dana odmora, što mu je, vjerojatno, najdulji ljetni odmor u karijeri. Ali, krenimo redom.

Dakle, kad je dolazio u Al Ain, primarni je cilj bila Liga prvaka. Jer, u prvenstvu je Al Ain zaostao, ispao iz ozbiljne utrke za naslovom prvaka, a azijski tron odavno je opsesija tamošnjih vlasnik. Prošle sezone, sa Zlatkom Dalićem na klupi, klub je stigao do finala kontinentalnog natjecanja, nije uspio u tom zadnjem koraku.

Predsjednik brani

Kako je u međuvremenu završilo prevenstvo Emriata u kojemu je Al Ain okončao četvrti, Liga prvaka ostala je jedina platforma putem koje i iduće sezone Mamićev klub može izboriti nastup u tom natjecanju. Stoga je pritisak uoči dvoboja s Esteghlalom bio veći nego obično, pa su se uoči uzvrata pojavile priče kako bi poraz mogao značiti kraj Zorana Mamića na klupi Al Aina.

- Nema istine u tim pričama, mi smo Zoranom Mamićem jako zadovoljni. Postoje ljudi sa strane koji žele utjecati na promjene u klubu širenjem dezinformacija o trenerovu statusu i odlasku igrača, ali mi smo čvrsto uz njega, on radi izvrstan posao - morao je reagirati predsjednik kluba Ghanim Al Hajeri, demantiravši takve glasine.

Al Ain je velikan na Bliskom istoku, oko kluba uvijek postoji više struja, pa raznorazne informacije nisu nikakvo čudo. Ali, ako je ikakve dvojbe i bilo prije uzvrata, sad je više nema. Al Ain je odigrao najbolju utakmicu pod Mamićevim vodstvom, ‘razbio’ Irance. Mediji u Teheranu vrlo su kritični prema svojem klubu, traže ostavku trenera, prozivaju igrače, navijači su ljutiti, Al Ain je, definitivno, izazvao potres u Esteghlalu. No, to je druga priča.

Lakše diše

Prvi je zacrtani cilj Mamić ostvario, dobio je mir i sad može slagati momčad po svom ukusu. Imao je puno problema s ozljedama, morao je dati šansu nekim mladim igračima, a u Ligi prvaka još uvijek živi.

- Odlične partije nekih igrača koje je trener Mamić promovirao iz omladinskog pogona, dovele su do toga da nećemo produžiti ugovore nekih igračima. Zoran jako dobro radi svoj posao - kazao je Al Hajeri.

Obnovit će tijekom ljeta Mamić momčad, dovesti nekoliko igrača, dva-tri prava stranca, s obzirom da mu neki, poput Korejca Leea odlaze. S kakvim se problemima sučeljava na Bliskom istoku govori detalj da ponajbolji igrač uzvrata, Saudijac Al Shamrani (gol i asistencija) nije smio ni putovati u Teheran na prvu utakmicu, zbog tradicionalno loših političkih odnosa Irana i Saudijske Arabije.

No, u svakom slučaju, sad Mamić lakše diše, Liga prvaka nastavlja se tek krajem kolovoza, ima dovoljno vremena za kadrovske promjene. Mamić je već jučer došao u Hrvatsku, danas bi trebao uživo gledati finale Kupa u Varaždinu.

Linker
20. travanj 2024 13:28