Screenshot

DRUGO LICE POVIJESNOG USPJEHA

MAMIĆ OTKRIO MALO POZNAT DETALJ O MODRIĆU 'To u Hrvatskoj neće uspjeti nikome još 50 godina! Znate li što on radi nakon svake utakmice u 33. godini?'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.12.2018. u 17:19

 • Svjetsko klupsko prvenstvo ove se godine održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a na turniru će kao domaćin nastupiti i Al Ain, klub trenera Zorana Mamića.

  Već nakon prve sezone u Al Ainu, Mamić je ušao u klupsku povijest kao prvi trener koji je osvojio dvostruku krunu u polustoljetnom postojanju (klub je osnovan 1968. godine), Mamić je uzeo i prvenstvo i Kup Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  U srijedu Al Ain čeka prvi nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu, kao domaćin protiv novozelandskog Team Wellingtona na Hazza bin Zayed stadionu.

  Uoči te utakmice Mamić je u velikom razgovoru za Sport360 progovorio o vrućoj temi svjetskog nogometa - Luki Modriću i njegovom zvjezdanom usponu.

  12.01.2006 trening Dinama,slijeva_Drpic,Mamic i Modric snimio_Ronald Gorsic
  Ronald Goršić/Cropix / ALL

   

   

  "Modrić je uvijek bio sjajan igrač, ali ne baš ovakav kakav je danas. Napredovao je tijekom godina, pogotovo u engleskoj i španjolskoj ligi. On dolazi iz siromašne obitelji, tijekom rata u Hrvatskoj morao je pobjeći iz svojega mjesta, došao je u zagrebački Dinamo kada je imao samo 14 godina. To ratno razdoblje bilo je za njega jako težak period. Izgubio je dom, izgubio je članove obitelji, gledao je kako mu ubijaju djeda i to je bila velika, ogromna trauma. Međutim, njegova predanost nogometu, marljivost i mentalna snaga, korak po korak su ga doveli do najvećih ostvarenja u nogometu. On je uvijek bio pobjednik, na treningu, na utakmici, uvijek je išao po pobjedu. To je taj pobjednički mentalitet zbog kojega je postigao tako veliki uspjeh. On je ljut kad gubi, jako ljut", opisao je Mamić Lukine početke i napredak u karijeri koji je Modrića doveo do povijesnog uspjeha - osvajanja svih velikih nogometnih nagrada u 2018. godini.

    

  'I Mamić je odigrao ulogu u razvoju Luke Modrića - prvo kao suigrač, a potom sportski direktor koji je posredovao u Modrićevu transferu iz Dinama u Tottenham", piše ovaj portal.

  Jeste li mogli predvidjeti da će Modrić ostvariti sve ovo što je postigao u 2018. godini?

  "U povijesti hrvatskog nogometa je bilo puno velikih igrača, ali nikada nitko nije napravio to što je napravio Luka. Bio je užitak igrati s njim nakon moga povratka iz Njemačke u Hrvatsku, igrali smo zajedno u Dinamu od 2005. do 2007. godine. Nakon toga sam ja postao sportski direktor i bio sam involviran u njegov transfer u Tottenham. Ma Luka je jedan poseban karakter. Zamislite, čak i danas, kad ima 33 godine i prošao je sve, on nakon utakmice dolazi kući i odmah gleda i analizira svoj nastup u snimci, što je napravio dobro, a  što loše. To što je on napravio u Hrvatskoj neće uspjeti nikome još 50 godina", najavio je Mamić i progovorio o nastupu svog Al Aina na ovogodišnjem izdanju Svjetskog klupskog prvenstva.

  "Moramo poštovati našeg protivnika u prvoj utakmici i napravit ćemo sve da pobijedimo. Naravno, svi žele igrati protiv Real Madrida, ali moramo biti svjesni da su svi klubovi na ovom natjecanju jaki, i zato ćemo napraviti sve da odigramo najbolje što možemo. Nadam se da će onda doći i pravi rezultat".

  Iz drugih medija