Soccer Football - Club World Cup - Al Ain FC Press Conference - Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi, United Arab Emirates - December 21, 2018 Al AinÊcoachÊZoran Mamic and Amer Abdulrahman during a press conference REUTERS/Andrew Boyers - RC1723531FB0
REUTERS/Andrew Boyers

ZANIMLJIVA USPOREDBA

MAMIĆEVA IZJAVA EKSPRESNO POSTALA HIT I POKORILA NASLOVNICE SVJETSKIH MEDIJA Hrvatski trener oduševio slikovitom najavom velikog finala s Realom

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 21.12.2018. u 18:38

 • Svladavši japansku Kashimu (3:1) Real Madrid izborio je finale Svjetskog klupskog prvenstva na kojem će obranu titule loviti preko Al Aina, kluba na čijoj klupi sjedi Zoran Mamić.

  Subotnji ogled na Zayed Sports City stadionu u Abu Dhabiju u petak je na press konferenciji najavio i hrvatski trener koji sanja pobjedu protiv, kako on sam kaže, "najvećeg kluba na svijetu".

  Madriđani su veliki favoriti i Mamić ne bježi od te činjenice, a novinarima koji su ga ispitivali o Al Ainovim šansama dao je odgovor koji je instantno postao hit na društvenim mrežama, ali i izjava koja je postavljena u prvi plan na većini sportskih portala.

  "A što vam ja tu mogu reći? Real Madrid je najveći klub na svijetu. To vam je kao da uspoređujete maleni Smart auto s velikim Mercedesom. Možda jednom taj mali Smart pobijedi ako se Mercedesu pokvari motor. Nadam se da će se ta situacija dogoditi baš nama. Naravno, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Stigli smo do finala, igrali smo dobar nogomet i potpuno smo zasluženo ovdje. Neće biti lako, ovo je naš četvrti meč u vrlo kratkom razdoblju i igrači su vrlo, vrlo umorni, ali sutra ćemo svi biti spremni."

  Screenshot (AS)
   

  Objasnio je potom hrvatski trener i zašto očekuje maksimalno koncentrirane Madriđane.

  "Mislim da u Realu na ovo ne gledaju kao na lagan meč. Zašto? Zato jer je povijest pokazala da se oni uvijek u finalu pojave na najvišoj mogućoj razini. Imaju priliku osvojiti još jedan trofej i sve će učiniti da u tome uspiju."

  Novinari su Mamića upitali i za Luku Modrića.

  "Siguran sam da ćemo se sastati nakon ove press konferencije i popričati. On je ove godine osvojio puno trofeja, možda je vrijeme i da jedan prepusti nama."

   

  Iz drugih medija