Getty Images
OPERACIJA JE DOBRO PROŠLA

MARIJU MANDŽUKIĆU LAKNULO! IZABRAO JE ZAGREB I NIJE POŽALIO 'Kad se sjetim da ću napokon normalno disati kroz nos stvarno sam sretan'

MARIO MANDŽUKIĆ ZA SN Hrvatski je napadač operiran u Zagrebu, te je započeo s oporavkom kako bi spreman započeo novu sezonu s Juventusom
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 27. svibanj 2019. 22:27

U jučerašnjoj posljednjoj utakmici Juventusove sezone, protiv Sampdorije u Genovi u 38. kolu Serie A, Mario Mandžukić nije bio u Allegrijevu kadru. Hrvatski se napadač, naime, oporavlja u svom domu nakon operacije koju je obavio u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, prošle srijede. Mandžukić je imao složeniji zahvat zbog posljedica ozljede (prijeloma) nosa koju je zaradio još prije pet godina u madridskom Atleticu. Doktor Zoran Bahtijarević, liječnik Vatrenih, objasnio nam je o čemu se točno radi:

Novi udarci

- Kao što javnost zna, Mario Mandžukić je imao ozljedu nosa dok je bio igrač Atletico Madrida. U međuvremenu je doživio više novih kontuzija, što je nekako logično njegovom načinu igre i požrtvovnosti. No, već od prve ozljede, a kasnije se to pogoršavalo svakom kontuzijom, Mario je imao velikih problema s disanjem kroz nos. Zbog toga je došao na operaciju u Vinogradsku, gdje mu je primarijus dr. Tomislav Baudoin operirao septum, a zahvat je obuhvatio i sanaciju u predjelu nosnih školjki.

S ovom operacijom je, dakle, Mandžukiću olakšano nesmetano disanje kroz nos?

- Tako je. Kada mu se dogodila ozljeda u Madridu bilo je to tijekom prvenstva. Mandžukić se brzo vratio na teren, on je sam inzistirao na tome i nakon pet dana već igrao. Jasno je da tada nije mogao biti trajno otklonjen problem. Sada je to napokon rješeno i doista sam ponosan što je za to Mandžukić odabrao hrvatskog liječnika i bolnicu - kazao nam je dr. Zoran Bahtijarević.

REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS

Mandžukić se od operacije oporavlja kod kuće. U bolnici je bio jedan dan, a sada mu predstoji rehabilitacijsko razdoblje. Pozitivna je stvar da je za njega praktično počeo odmor koji će potrajati do 8. srpnja, kada počinju pripreme za novu sezonu. Duga pauza dobro će mu doći da obnovi energiju i napokon se odmori, s obzirom da od prošlog ljeta i Svjetskog prvenstva u Rusiji praktično nije imao značajniju pauzu. Za pretpostaviti je da mu tada više neće ni trebati zaštitna maska za lice, a koju Mandžukić, kada je operiran u Madridu prije pet godina, nije mogao izdržati nositi više od jedne utakmice. Unatoč riziku od novih ozljeda i boli, odlučio je igrati bez maske.

Upravo su kasniji udarci u lice i operirano mjesto doveli do toga da je Mandžukić jako teško disao kroz nos i non-stop, uz sprejeve, kako-tako pokušavao olakšati disanje. Napokon, ova je operacija problem trajno riješila. U nedjelju poslijepodne Mandžukić se oglasio:

- Bila je to prilično zahtjevna operacija, ali sve je dobro prošlo. Već osjećam olakšanje i doista sam od srca zahvalan primarijusu dr. Tomislavu Baudoinu i njegovom timu na učinjenom. Veliko hvala i svima u Vinogradskoj bolnici na brizi i pažnji, sve je bilo vrhunski.

Hvala liječnicima i Juveu

Čujemo da još uvijek “prigušeno pričate”, znači oporavak će još trajati?

- Ma sada je sve dobro, i kad pomislim da ću napokon normalno disati kroz nos stvarno sam sretan. Hvala i Juventusu koji mi je spremno izišao u susret i oslobodio me obveza prije kraja kako bih što prije sanirao taj višegodišnji problem, te se potpuno spreman vratim na pripreme.

Posljednja Mandžukićeva rečenica jasan je i odgovor na sve špekulacije koje se vrte u eteru oko njegove daljnje karijere, te brojnih klubova koji se vežu uz njegovo ime (Borussia iz Dortmunda posljednji je primjer). Nakon što je potpisao najlukrativniji ugovor u karijeri, i kojeg mu je Juventus produžio za još godinu dana (do 2021.), nema dvojbi da će Mandžukić nakon ljetnog odmora svoju nogometu priču nastaviti u Torinu.

Linker
17. travanj 2024 17:51