Soccer Football - FC Porto v Juventus - UEFA Champions League Round of 16 First Leg - Dragao Stadium, Porto, Portugal - 22/2/17 Juventus' Marko Pjaca celebrates scoring their first goal Reuters / Miguel Vidal Livepic - RTSZVJJ
REUTERS

SAMO HRABRO

MARKO PJACA ZA SN OTKRIO NAJAVIO VELIKI POVRATAK 'Počinjem igrati za drugu momčad! Nema straha, nametnut ću se treneru i neće mi trebati dugo'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.10.2017. u 10:22

 • U Torinu su sve misli - zahvaljujući i važnosti, odnosno glamuru dvoboja - okrenute velikom rivalu Milanu. Nije to više “onaj” Milan, Berlusconijev, ali dobro zna Max Allegri, koji je s Rossonerima osvojio svoj prvi Scudetto, da upravo u ovakvim utakmicama manje moćan suparnik može preokrenuti sezonu. Prema dobrom.

  No sezona se prema dobrom okreće jednom pojedincu iz Juventusa. Marko Pjaca, vidjeli smo i na snimkama iz Vinova, odlično trenira. Nakon skoro sedam mjeseci pauze, naravno, treba uhvatiti dah utakmice, ritam igre s protivnikom, nakon svih rehabilitacijskih, individualnih vježbi.

  U petak smo ga nazvali radi kontrole situacije.

  - Vidim da ste uporni, pa je red da ipak nešto kažem, iako sam zauzeo stav da konkretniji pogled na svoju formu i nastavak sezone mogu iznijeti kada zaigram prve utakmice.

   

  Jeste li napokon blizu toga, kako najavljuje trener Allegri, ili...?

  - Na svoju veliku sreću, jesam! Ozljeda je iza mene, trenerima s momčadi već neko vrijeme i sve ide željenim tijekom. Za desetak dana trebao bih zaigrati za drugu momčad i, što se kaže, krenuti u puni pogon.

  Znate da vam neće biti lako u početku?

  - Naravno, svjestan sam da je pauza bila duža i da će rast u moći, formi, razigranosti nužno ići postupno. To je normalno, ne može preko noći. No siguran sam u sebe i vlastite mogućnosti te da mi za dohvat forme neće trebati dugo. Isto sam tako siguran da ću se tada nametnuti treneru i izboriti svoju minutažu.

  Ima li straha od prve utakmice i prvih žešćih duela?

  - Ma kakav strah. Uostalom, nisam prvi put ozlijeđen, odnosno ne vraćam se iz prve ozljede. Te su faze sastavni dio karijere. Kad počne utakmica i prva akcija, igrač zaboravi sve što je bilo i misli samo na to kako najbolje igrati. Da u meni ima ikakvog straha, ne bih se uopće bavio sportom - zaključio je dobro raspoložen Marko Pjaca.

  Iz drugih medija