Alen Halilović
 fotopress/Getty Images / Getty Images
ALEN HALILOVIĆ ZA SN

MLADI HRVAT NOVI JE JUNAK KANARA 'Četiri mjeseca sam bio u muci zbog teške ozljede, ovaj mi je gol strašno važan za samopouzdanje'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. veljača 2018. 17:35

Golom u 90. minuti u dvoboju začelja, Las Palmas - Malaga, Alen Halilović osigurao je tri ogromna boda svojoj momčadi u borbi za ostanak. Malaga je zakovana za dno, a Las Palmas se priključio 18. na tablici, Deportivu, sa 17 bodova.

Sada je spasonosna zona na samo tri boda, koliko bježi Levante, a ni Alaves, s pet bodova prednosti ne može biti miran…

Dan poslije Halilovića je bilo teže nagovoriti na kraći razgovor nego što mu je bilo pogoditi gol Malage…

Glavno da je ušla

- Pustite, glavno da je ušla. Nisam je nešto sjajno udario, ali je njihov golman bio pokriven i nije stigao reagirati. No, ne trebam oko toga stvarati euforiju, iako su ovdje svi presretni do boli. Ovo su tri ogromna boda, vraćaju nas u život i sasvim realnu šansu da dohvatimo spasonosnu zonu.

HALILOVIĆEV POGODAK MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Upravo zato je i za vas iznimno važno da ste u ovoj teškoj fazi vraćanja forme postigli tako važan pogodak?

- OK, gol je stvarno značajan za klub, ali je točno da će i meni dodatno osnažiti samopouzdanje. Četiri mjeseca sam bio u muci zbog teške ozljede. Radio sam kao nikad nakon operacije. Još jednom sam si potvrdio koliko strasti imam prema nogometu i jedva sam dočekao povratak na teren. Sad je vrijeme postupnog vraćanja u formu, onu koja me krasila na početku sezone, a koja je prekinuta teškom ozljedom.

Suradnja s trenerom

Stradali ste protiv Athletic Bilbaa, upravo vašeg sljedećeg suparnika?

- U Bilbau nas čeka izuzetno težak zadatak, ali imam osjećaj da će nas ova pobjeda deblokirati psihološki. Neću se opterećivati što je bilo, najvažnije mi je da se sada napokon osjećam dobro. Treniram 100 posto, nema nikakvih bolova. Uz pomoć i mog fizioterapeuta Kristijana Nađenića, rješavali smo sve te tegobe nakon operacije i ponovnog drila poslije duge pauze. Taj osjećaj da me ništa ne boli je fenomenalan.

Trener Paco Jemez je nakon pritisaka medija, koji traže da više igrate, pokušao objasniti kako dolazite iz teške ozljede te da mora dozirati vaše napore. No, kazao je i da taktički ovisi koliko vas kada treba u momčadi?

- S trenerom imam vrlo dobru suradnju. Razgovarali smo i složili se kako je četiri mjeseca pauze i težina ozljede dovoljan razlog da idemo pažljivo i dozirano. Meni je od velike važnosti što je u ovoj, gotovo prijelomnoj utakmici, kad je bilo najvažnije, pola sata prije kraja prvo mene poslao na teren. To puno govori o njegovu povjerenju i presretan sam da sam i njemu i momčadi, navijačima, na podršku uzvratio pobjedonosnim pogotkom. Što se taktičke priče tiče, u dosadašnja tri nastupa igrao sam desno i lijevo krilo, polušpicu, dakle tamo gdje je trener odredio da mu trebam. Interes momčadi je iznad svih nas. Volim igrati na polušpici, malo desno, ali ponavljam, sad je najvažnije rasti u formi, dati doprinos da se momčad bodovno digne, sve ostalo doći će samo po sebi.

Dovoljno prilika

Las Palmas i dalje opasno visi u Primeri?

- Ima još puno do kraja prvenstva, 13 kola, u kojima je dovoljno prilika da popravimo stvari. Nakon ova tri boda sada se ipak nešto lakše diše, tri boda nam je udaljen Levante i zona spasa. Veliki je pritisak, ali nema druge, boriti ćemo se kao lavovi da ostvarimo cilj, ostanak u Primeri. To je naša misija.

Vaša osobna ambicija?

- Napredovati! Prije svega u kontinuitetu igre, dohvatiti natjecateljski ritam, a onda i u kvaliteti učinka. Forma se može vratiti samo kroz utakmice i vrijeme. Strpljiv sam i super motiviran. Idem korak po korak, od treninga do treninga, utakmice do utakmice, puna koncentracija. Samo da me zdravlje služi i ne sumnjam da ću brzo doći u formu i tako dati svoj doprinos za Las Palmas. Ovdje mi je super, prema meni su i u klubu i navijači maksimalni, pa i zato imam silnu željnu da ostvarimo naše ciljeve - zaključio je kratki razgovor Alen Halilović, dovoljan da se primijeti zrelije promišljanje, odmak od euforije i spoznaja da je svaka utakmica novo dokazivanje i teška borba.

Linker
19. travanj 2024 11:24