Getty Images
DOBRA SEZONE U ŠKOTSKOJ

MLADI REPREZENTATIVAC I STOPER RANGERSA IZA KOJEG JE SOLIDNA SEZONA 'Steven Gerrard me ranije pustio kući zbog priprema za Euro i skupine smrti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. svibanj 2019. 17:04

Mladi hrvatski reprezentativac Nikola Katić (22) sjajno je odigrao posljednji veliki škotski derbi u kojem je njegov Rangers pobijedio prvaka Celtic s 2:0. Po mnogim ocjenama bio je najbolji igrač utakmice, stasiti stoper dobio je sve duele, jednostavno je dominirao. Nakon utakmice trener Steven Gerrard dao mu je slobodno, tjedan dana prije nego ostalima. Nikola je otputovao doma u Stolac, a kad smo jučer popričali, u uvodu je kazao:

- Eto, malo je hladno, ali barem ne lete stabla....

Priča kako je zaista jako zadovoljan onim što je pokazao protiv Celtica.

- Bilo je baš dobro, bio sam jako sretan nakon utakmice. Rangersu je pobjeda nad Celticom sve, važi i obratno. Dobro je ispalo, super smo igrali, pobijedili, navijači su bili sretni.

Kad se radi o cjelokupnoj sezoni odigranoj u dresu legendarnog škotskog kluba kaže.

- Bilo je oscilacija. Počelo je dobro, stalno sam igrao, onda su došla dva nova stopera, bilo je dosta rotiranja u momčadi. Međutim, kad sve zbrojim, u svim natjecanjima sam ove sezone odigrao 30 utakmica. Od toga na 15 utakmica nismo primili pogodak, a samo dva puta smo poraženi. Tako da mi je statistika zaista odlična. Bila mi je to prva sezona u ovom velikom klubu, a kad igrate u takvom klubu, onda je i pritisak golem. Zato kažem da je kad podvučem crtu sve bilo OK.

GLASGOW, SCOTLAND - JULY 29: Nikola Katic of Rangers is congratulated after scoring his team's second goal during the Pre-Season Friendly match between Rangers and Wigan Athletic at Ibrox Stadium on July 29, 2018 in Glasgow, Scotland. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Getty Images

Naglasit će da je suradnja s trenerom Stevenom Gerrardom jako dobra.

- Super surađujem s trenerom. Znate kako je to, nekad sam znao biti ljut na trenera, kad nisam igrao, a mislio sam da zaslužujem. No, treba biti realan, bilo je i slabijih utakmica, pa sam s razlogom bio na klupi. Prema Gerrardu imam veliki respekt, a on se prema meni sjajno odnosi.

Rangers ove sezone nije osvojio ništa, sve je uzeo glavni suparnik Celtic. Kako na tu činjenicu gledaju u klubu?

- Nisu zadovoljni činjenicom da nismo uspjeli osvojiti ni jedan trofej. Čak ni finale Kupa. Celtic je bio dominantan, ali ove sezone bili smo puno bolji nego prošle. I kad se radi o bodovima primljenim i postignutim pogocima. Napredak je bio vidljiv, a to onda može biti razlog za određeno zadovoljstvo.

Nikola je sad na odmoru do 3. lipnja, kad startaju pripreme mlade reprezentacije za Euro u Italiji i San Marinu.

- Eto, baš zbog Europskog prvenstva trener Gerrard me pustio tjedan dana ranije nego ostale, jer ostalo nam je još jedno kolo. Kad sam odlazio dobio sam i program rada od trenera po kojem ću raditi, kako bih došao spreman na Europsko prvenstvo. No, prvenstveno je naglasak na odmoru.

Kad smo već kod tog prvenstva koje svi s nestrpljenjem čekamo, pitamo Katića što se može očekivati od naše reprezentacije.

- Evo gledao sam našeg prvog protivnika na Euru Rumunjsku protiv Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama. Stvarno imaju dobru reprezentaciju. Što se tiče pak Engleske i Francuske, držim da tu ne treba previše pričati. To su uistinu vrhunske momčadi, baš smo upali u ‘skupinu smrti’. Međutim, naša reprezentacija je također odlična, tako da se nadam da ćemo na prvenstvu biti pravi. Dosta je bitna ta prva utakmica s Rumunjskom, ako tu uspijemo uzeti tri boda, onda će u nastavku biti puno lakše. Na svakom turniru je ta prva utakmica dosta važna. Naši reprezentativci su kvalitetni, igraju u jakim europskim klubovima, u kvalifikacijama smo pokazali da smo jaki, zato sam veliki optimist.

Inače, kad je sljedeća sezona u pitanju, Nikola ostaje u Rangersu, ima ugovor do 31. svibnja 2022. godine.

- Sve mi ovdje odgovara, od kluba, lige.... U velikom sam klubu u kojem se mogu pravilno razvijati, raditi sa Stevenom Gerrardom i njegovim stožerom je užitak - zaključio je Katić.

Linker
15. travanj 2024 12:17