Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
'VRATIO SE LUKA, VRATIO SE REAL'

MODRIĆ JE PROTIV SEVILLE NAPRAVIO NEŠTO ŠTO NIJE NIKAD U SVOJOJ INOZEMNOJ KARIJERI Španjolske naslovnice naklonile se Hrvatu, oduševljen i trener

ŠPANJOLSKA Madridski Real je u jučerašnjem derbiju Primere na svom Santiago Bernabeuu svladao Sevilliu, te je preskočio na tablici, hrvatski reprezentativac ponovno je bio strijelac
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. siječanj 2019. 11:01

Španjolci su otvorili 20. kolo, a od jučer je trećeplasirana momčad prvenstva aktualni prvak Europe. Real Madrid pobijedio je Sevillu 2:0 i približio se vodećoj Barceloni na sedam bodova. I ne bi to bilo tako strašno da Barcelona tek danas ne dočekuje Leganes.

Čak 29 ligaških utakmica trajao je post bez pogotka, kojeg je najbolji igrač svijeta u 2018. godini uspio prekinuti prošle nedjelje u pobjedi Real Madrida na gostovanju kod Betisa. Jučer je Luka Modrić ponovno igrao protiv kluba iz Seville i napravio nešto što nije nikad u svojoj inozemnoj karijeri. Nikad desetka Hrvatske i Reala nije zabio u dva uzastopna kola igrajući za Tottenham i aktualni klub. Posljednji put je to napravio u rujnu 2007. kad je u dresu zagrebačkog Dinama zabio Slavenu Belupu, pa Varteksu. Prošlo je od tada, eto, 11 godina i četiri mjeseca. Modriću je, inače, ovo treća sezona u Realu u kojoj je uspio zabiti više od jednog pogotka u La Ligi. U sezoni 2012/13. poentirao je tri puta, a u sezoni 2015/16. dvaput. U svim ostalima zabio je po jedan ligaški gol.

Pravi ispit

- Odigrali smo izvrsnu utakmicu i sretni smo i mi i navijači. To nam je trebalo. Osjećam se dobro posljednjih mjesec i pol dana. Ne smijemo misliti na Barcelonu, nego se boriti utakmicu po utakmicu - kazao je Modrić i poručio:

- Imam još godinu i pol ugovora za odraditi i miran sam. To je dugo razdoblje, a moja je želja ovdje ostati i dulje. Sretan sam kao prvog dana.

Pred Real Madridom je u subotu poslijepodne bio iznimno važan ispit, kakvi će uostalom biti vjerojatno i svi do kraja prvenstva. Provukli su se Madriđani u prošlom kolu kod Betisa i sretno došli do pobjede, a jučer im je u goste stigla trećeplasirana Sevilla, od koje je Real bio lošije plasiran zbog gol-razlike. Santiago Solari i njegovi učenici položili su ispit, bila je to napokon predstava kakva se od Kraljevskog kluba i očekuje.

- Modrić predvodio sjajni Real Madrid - prvi je naslov koji je Marca objavila na izvještaju s utakmice, dok je u As tekst naslovio “Povratak Modrića, povratak Reala”.

Sevillina forma evidentno je u padu, nakon derbija na Santiago Bernabeuu ostali su tek dva osvojena boda u posljednja četiri kola, no ipak se radi o momčadi koja u rujnu u prvom dijelu prvenstva na svom travnjaku dobila Real 3:0. U Madridu je ipak druga priča, deseti put zaredom Real je u prvenstvu pred svojim navijačima dobio Rojiblancose. Nije bilo uopće lako, dobro raspoloženi vratar Tomaš Vaclik prvi put kapitulirao je tek u 78. minuti. Tada je stvarno bio nemoćan, jer je Casemiro fantastično odapeo s više od 25 metara u gornji kut vrata. Dirao je Čeh tu loptu, no uspio ju je samo od grede odbiti u mrežu. Brazilac je, spomenimo, zabio nakon 20 kola bez gola.

Razbijena glava

Modrić je u drugoj minuti nadoknade potvrdio pobjedu. Ukrao je loptu neopreznom Carricu na 30 metara od vrata Seville, sjurio se prema njima i mirno desnom nogom svladao Vaclika. Zabio je 16. gol u 284. utakmici za Real, dvoboj koji će pamtiti i po razbijenoj glavi. Krajem prvog poluvremena stradao je u zračnom duelu, Franco Vazquez pogodio ga je glavom pa je, za sve uglednije španjolske medije najbolji igrač utakmice, morao zaigrati s povezom na glavi. Marcelo je propustio i drugi ligaški sraz zaredom, dok je Solari Isca uveo s klupe neposredno prije Casemirova pogotka.

- Modrić je bio izvanredan, on je veliki borac. Imao je veliku rupu, zašili su ga. Petnaest minuta u poluvremenu je ležao s razbijenom obrvom i onda se digao i odigrao sjajno drugo poluvrijeme te zabio u posljednjoj minuti. To vam govori o njegovom duhu i momčadi koja je dala sve - zaključio je oduševljeni trener Santiago Solari.

Atletico Madrid nije, pak, imao prevelikih problema na gostovanju kod Huesce, a hrvatski napadač Nikola Kalinić nije bio u konkurenciji zbog bolesti.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 05:08