screenshot

CIJELI SVIJET CITIRA SN

'NA TAKVE RIJEČI OD MODRIĆA NISMO NAVIKLI; 'MODRIĆ UBIO RONALDA I MESSIJA' Maestro izazvao lavinu reakcija, evo kako je svijet prenio njegove poruke!

AUTOR:
  • Filip Ožbolt

 • OBJAVLJENO:
 • 16.12.2018. u 20:41

 • Na Modrićevo prozivanje Ronalda i Mesija osvrnuli su se i britanski ESPN, Bleacher Report, Goal.com...

  Najbolji svjetski nogometaš Luka Modrić podigao je mnogo prašine u međunarodnim medijima intervjuom koji je za kraj godine dao Sportskim novostima. Pričao je o klupskoj 2018., o nezaboravnom reprezentativnom ljetu, problemima sa zakonom i podršci obitelji, ali svjetskim medijima za oko je zapeo dio gdje se osvajač Zlatne lopte obraća Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu.

  - Ako ćemo glasati o kvaliteti igrača, onda jedino preostaje da odmah podijele sve trofeje za Messija i Ronalda dok god budu aktivno igrali te da se ukinu bilo kakvi izbori - rekao je 33-godišnji hrvatski maestro, a upravo su tu izjavu najviše citirali strani mediji.

   

  Podrška u komentarima

  “Luka Modrić bocnuo Cristiana Ronalda i Lionela Messija zbog nedolaska na dodjelu Zlatne lopte”, napisao je britanski tabloid The Sun, a na istom su tragu portali poput Eurosporta i Expressa.

  Najčešće je Modrićev stav nailazio na odobravanje, što u komentarima, što na društvenim mrežama, kao uostalom i njegovo osvajanje Zlatne lopte koje su kritizirali većinom ljudi i suigrači bliski Messiju i Ronaldu.

  Na Modrićevo prozivanje bivšeg suigrača i argentinskog čarobnjaka osvrnuli su se i britanski ESPN, Bleacher Report te Goal.com, ne zauzimajući strane već prenoseći ono što je pjesnik htio reći jer iz Modrićevih riječi sve se jasno razabire.

  Za razliku od Britanaca, katalonski mediji nisu prenijeli, ili napali, Modrićevu izjavu vezanu uz Barceloninu vedetu kao što to imaju običaj raditi, već im se zanimljivom učinila Lukina opaska na račun uvijek britkog trenera Atletico Madrida Diega Simeonea.

  - Smeta što ima stalnu potrebu omalovažavati Real i njegove igrače. Koristi svaku priliku da insinuira nečasne radnje koje bi, kao, imale objašnjavati Realove uspjehe, na štetu drugih - kazao je Modrić, a Sport i Mundo Deportivo vjerno su prenijeli njegovu izjavu.

  Sport se na njoj zaustavio, dok je Mundo Deportivo prenio i Modrićeve riječi vezane uz Ronalda i Messija, ali sve u granicama dobrog ukusa. U fokus su Modrićevu opasku na Simeoneov račun stavili i Realu naklonjeni AS te Marca.

   

  Srbi lovili klikove

  Oni uz Modrićevu fotografiju nude i naslovnicu SN-a, a u nastavku svojih tekstova citiraju i najpopularnije Lukine izjave vezane uz Ronalda i Messija. Ipak, i kod njih su izostali kritički osvrti kojih bi trebalo biti u sljedećim danima kada se bude podvlačila crta pod sjajnu nogometnu godinu hrvatskog maestra.

  Za razliku od međunarodnih medija, oni s naših prostora pozdravili su Modrićevo prozivanje najboljeg dvojca u posljednjih 10 godina. “Luka Modrić ubio Cristiana i Messija”, piše slovenska Ekipa24, a u nastavku teksta priznaje kako “na takve riječi od Luke Modrića nismo naučeni”.

  “Modrić kritično o odazivu Messija i Ronalda” i “Hrvat je ipak bijesan na Ronalda i Messija” nalazi se na naslovnicama slovenskog Siola i srpskog Kurira, a jedini od medija iz regije koji je otišao u drugom smjeru bio je Blic.

  “Razapeli su me kao da sam ratni zločinac”, vrišti iz naslova teksta, ali više kako bi se dobili potrebni klikovi nego da bi se istaknuli Modrićevi problemi sa zakonom, veza sa Zdravkom Mamićem i utaja poreza u Španjolskoj o kojoj Srbi pišu tek na kraju teksta.

  Oni su, isto kao i svi ostali, u prvi plan teksta stavili citate vezane uz dodjelu Zlatne lopte i nedolazak Ronalda i Messija kao veliku sramotu za navedeni dvojac.

  Iz drugih medija