USA TODAY Sports / Reuters
NESTVARNA NOĆ

NAJLUĐA UTAKMICA PRVE ZVIJEZDE HRVATSKE REPREZENTACIJE Strašni Bojan Bogdanović uništio prvu momčad Zapada u poluvremenu o kojem će se dugo pričati

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2019. 09:24

Strašnu utakmicu odigrao je u nedjelju navečer Bojan Bogdanović. Najbolji hrvatski košarkaš srušio je s 35 koševa Denver Nuggetse koji su na gostovanju kod Indiane doživjeli svoj najteži poraz u tekućoj sezoni 124-88.

Denver je u Indianapolis stigao sa šest uzastopnih pobjeda, dok su Babo i društvo tražili prekid crnog niza od četiri poraza. I do njega su stigli i to na krilima nevjerojatnog Hrvata koji je odigrao poluvrijeme karijere i utakmicu obilježio čudesnom šuterskom statistikom.

Bogdanović je već na poluvremenu imao 26 poena te je u tim trenucima šutirao fantastičnih 10/11, a taj jedni promašaj je zapravo stigao iz njegovog posljednjeg pokušaja tri sekunde prije kraja.

Bojan je kraj utakmice dočekao s 35 koševa, pogodio je 13 od 16 šutova, pet od šest trica i sva četiri slobodna bacanja. Tome je nadodao šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Sve je to postigao za nešto manje od 26 minuta, a posljednju četvrtinu nije ni ulazio u igru.

Denver je ovim porazom pao na drugo mjesto Zapada, odmah iza Golden State Warriorsa, dok je Indiana četvrta na Istoku.

"Odigrao sam lošije nekoliko posljednjih utakmica pa sam danas bio dodatno agresivan. Pokušao sam učiniti nešto više za momčad. Zahvaljujući mojim suigračima smo pobijedili u ovoj utakmici", skromno je poručio Bogdanović nakon susreta.

Naglasimo još da su uz Bojana kod Indiane bili najraspoloženiji Myles Turner sa 17 poena, te Domantas Sabonis s 15. Kod Denvera je najbolji pojedinac bio Nikola Jokić koji je upisao 19 pena, 11 skokova i osam asistencija.

NBA rezultati:

New York Knicks - LA Clippers 113-124

(Mario Hezonja je odigrao 26 minuta za New York, zabio je šest koševa i upisao pet skokova i jedan blok; Ivica Zubac je odigrao 20 minuta za LA Clipperse, zabio je 10 koševa i upisao deset skokova, jednu asitenciju i jedan blok)

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 127-105

(Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland)

Indiana Pacers - Denver Nuggets 124-88

(Bojan Bogdanović je odigrao 26 minuta za Indianu, zabio je 35 koševa i upisao šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu)

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 114-115

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 90-113

Boston Celtics - San Antonio Spurs 96-115

Golden State Warriors - Detroit Pistons 121-114

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 111-106

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 06:14