CROPIX
BRAVO, MAJSTORE!

NAKON VELIKOG PODVIGA NA EUROPSKOM PRVENSTVU OGLASIO SE NAJBOLJI HRVATSKI GIMNASTIČAR 'Kad sam se popeo, pomislio sam - ne može me sad srušiti nitko!'

Piše: HinaObjavljeno: 14. travanj 2019. 21:00

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju u vježbi na preči na Europskom prvenstvu u poljskom Szczecinu, on je za svoju izvedbu u finalu dobio ocjenu 14.900, a bolji je bio samo sjajni Nizozemac Epke Zonderland sa 15.266.

"Stvarno sam još pod dojmom tako da mi je malo teško pričati jer presretan sam…. Rus Dalalojan i Zonderland bili su prije mene i kad sam im vidio ocjene, mislio sam 'Pa kud baš sada?' Ali kada sam se popeo na podij, rekao sam sam sebi: 'To je to, osjećam se savršeno i ne može me sad s te preče srušiti nitko pa da me i gura dolje!' Stvarno je bilo savršeno. Moja najveća ocjena u karijeri uopće. Ne znam što bih rekao… Ovo srebro… I pogotovo opet biti iza Zonderlanda i približiti mu se toliko, sa tako visokim ocjenama, čast mi je i stvarno sam ponosan na to. Ovo mi je jako velik motiv za dalje. Idemo sad ubrzo, za pola godine, na Svjetsko prvenstvo, koje mi je najvažnije natjecanje u karijeri, i ovo mi je samo poticaj da budem još i bolji!", rekao je Srbić.

Za 22-godišnjeg Srbića ovo je prva medalja s europskih prvenstava u karijeri, dok je 2017. godine u Montrealu osvojio naslov svjetskog prvaka.

Zonderlandu je ovo treći europski naslov, nakon 2001. i 2014. godine, a usto ima i tri svjetska zlata te naslov olimpijskog pobjednika iz Londona 2012.

Brončanu medalju osvojio je najbolji iz kvalifikacija, Rus Artur Dalalojan sa 14.800.

Inače, Srbić je osvojio četvrto srebro s europskih prvenstava za Hrvatsku, nakon što je to ranije pošlo za rukom Filipu Udeu 2008. u Lausannei, Mariju Možniku 2012. u Montpellieru te Robertu Seligmanu lani u Glasgowu. Jedinu zlatnu hrvatsku medalju na EP osvojio je Marijo Možnik 2015.

Linker
23. travanj 2024 18:03