Martin Rose/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
PRVI NASTUP OVE SEZONE

NAPOKON JE I NJEMU ZASJALO SUNCE Trener se smilovao, a bivši dinamovac i velika nada Vatrenih konačno dobila priliku: 'Teško razdoblje je iza mene!'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 18. veljača 2018. 17:01

Andrej Kramarić i treću utakmicu u nizu bio je strijelac, zabio je ukupno četiri gola, ali za razliku od prethodne dva dvoboja, jučerašnji pogodak protiv Schalkea njegovom Hoffenheimu nije donio ništa osim kozmetičkog smanjenja rezultata. Rudari su se s tri boda vratili u utrku za Ligom prvaka, koja je pak sve udaljenija od Sinsheima.

Schalke je bio bolji i odmah na početku pokazao svoje namjere, brzo su i poveli, činilo se i podebljali vodstvo, ali je video analizom pogodak Embola poništen. No, Švicarac je ipak zabio za 2:0 i od te 28. minute gosti su preuzeli inicijativu pokušavši se vratiti u susret. Međutim, osim gola Kramarića udarcem glavom u 78. minuti nisu pronašli put k mreži Fährmana. Marko Pjaca odigrao je posljednjih 15 minuta za Rudare, a Kramarić je proveo svih 90 minuta na terenu za svoj šesti prvenstveni gol sezone.

Divovski korak prema drugoj ligi jučer su napravili nogometaši Kölna i HSV-a. Prvi od početka sezone plove u tom pravcu, a nakon što je Mainz u petak osvojio tri boda u Berlinu, Hamburžani su se našli pod dodatnim pritiskom uoči gostovanja Bayera na njihovu stadionu. I jednostavno su pukli, izgubili su dvoboj i sada za 16. mjestom koje vodi u kvalifikacije za ostanak u ligi zaostaju šest, teško dohvatljivih, bodova.

U negdašnjem prvaku Europe kriza traje cijelo desetljeće, tri puta su u posljednjih pet sezona ostanak izborili ili u posljednjim kolima ili razigravajući s trećeplasiranim drugoligašem. Čini se da će ova sezona biti posljednja u elitnom društvu, sat koji mjeri vrijeme boravka u Bundesligi po svemu sudeći će biti zaustavljen nakon više od 54 godina.

Prijetnje navijača

Jučer im je igrala samo pobjeda, nužna im je bila i podrška s tribina, no umjesto nje već uoči početka dvoboja s Apotekarima dobili su gomilu zvižduka, a na jednom transparentu i otvorenu prijetnju. “Prije nego što sat stane ganjat ćemo vas po cijelom gradu”. U takvoj atmosferi bilo je teško igrati, a gosti, koji su stigli nakon dva posrtaja, iskoristili su svoju prigodu. Heiko Herrlich napokon se smilovao Tinu Jedvaju i hrvatski je branič odigrao svoju prvu utakmicu za Bayer ove sezone u službenim natjecanjima i to na mjestu desnog braniča. Odigrao je cijelu utakmicu i u Bildu je za svoju prezentaciju dobio solidnu trojku.

U HSV je s druge strane većina igrača dobila šestice, a situacija bi uskoro mogla eskalirati i većim neredima, jučer su navijači nakon posljednjeg sučeva zvižduka prvo zašutjeli, totalno je sve utihnulo, a onda su polušali provaliti na teren, ali su ih u tome spriječili redari i policijajci sa psima. Nimalo ugodna situacija... U slučaju ispadanja slijedi rasprodaja momčadi, bitno je to i za Alena Halilovića, koji je ugovorno vezan za HSV.

- Znali smo da će biti teško, uvijek je tako u Hamburgu, nebitno na kojem su mjestu. Pokazali smo da smo dobra momčad i zajednički smo odradili posao. Nismo im dozvolili potpuni povratak - započeo je analizu Jedvaj.

SAŽETAK UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Preokret Bayerna

- Sretan sam što sam dobio prigodu, moje su povratničke utakmice uvijek iste, na zahtjevnim gostovanjima. Teško je razdoblje iza mene, ali imao sam veliku podršku obitelji, djevojke, suigrača i na kraju krajeva i kluba koji me nije pustio kada sam htio zimus otići jer su mi objasnili da računaju na mene.

Drugi davljenik Köln odigrao je samo 1:1 s Hannoverom, Jarci su čak devet bodova u zaostatku za eventualnim spasom i sve je manje vjere kod njih u čudo. Imali su jučer šansi, čak su i zabili u šestoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu, ali je video analiza pokazala da je dodavač uoči egzekucije Pizarra bio u zaleđu. Nakon dvije minute ekstaze na stadionu je zavladao muk i nevjerica, pogodak je poništen, na užas navijača i igrača domaćina.

- Ovdje nije u pitanju je li odluka ispravna, nego činjenica HSV-u u Leipzigu bude priznat gol nakon metra zaleđa, a nama se tu mjere milimetri - zorno je pokazao vratar Timo Horn frustriranost sudačkom odlukom. Inače, za Hannover je cijelu utakmicu solidno odradio Josip Elez.

Njegov imenjak Brekalo nije bio ni u kadru za dvoboj Wolfsburga i Bayerna. Dugo je izgledalo kako će Vukovi odgristi cijeli ili barem dio plijena protiv Bavaraca, ali na kraju su ostali praznih ruku primivši pogodak u sudačkoj nadoknadi iz jedanaesterca kojeg je realizirao Lewandowski, zaokruživši tako potpuni preokret nakon što su domaći vodili. Bio je to drugi penal za Bayern na ovoj utakmici, prvo je Casteels sjajno obranio Robbenu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
24. travanj 2024 20:31