Josip Brekalo
 Alexander Scheuber/Getty Images / Bongarts/Getty Images
RELIGIOZAN I ODLUČAN

'NE ŽELIM NOSITI TAJ SIMBOL NA DRESU, JA SAM KRŠĆANIN!' Nova hrvatska zvijezda u Bundesligi svojim postupkom izazvala burne reakcije u Njemačkoj

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2018. 15:32

Josip Brekalo oduševljava svojim igrama u Bundesligi, ali on osobno nije oduševljen jednom akcijom svog kluba Wolfsubrga.

Naime, 'Vukovi' su za sve svoje kapetane kreirali jedinstvenu kapetansku vrpcu u dugininim bojama čija bi poruka trebala zapravo biti potpora istospolnim zajednicama, ali i poruka protiv bilo kakvog oblika diskriminacije.

Potez je to koji 20-godišnji Hrvat ne pozdravlja, štoviše, protivi mu se zbog svog kršćanskog svjetonazora.

"Moram kazati kako ne mogu u potpunosti stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je OK, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drugačijih ljudi, ja ne želim nositi", izjava je Brekala koju prenosi Bild i koja je podigla prašinu u Njemačkoj.

Mladi hrvatski reprezentativac je, podsjetimo, 2016. godine iz Dinama prešao u Wolfsburg koji ga je tada platio 10 milijuna eura, ali i poslao na posudbu u Stuttgart iz kojeg se vratio krajem prošle godine.

Brekalo je inače jedan od najboljih mladih europskih igrača na lijevom krilu, ali i talent na kojeg bi u budućnosti trebao računati i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Linker
19. travanj 2024 19:06