VIENNA, AUSTRIA - AUGUST 27: Nenad Bjelica, coach of FK Austria Wien during the UEFA Champions League play-off second leg match between FK Austria Wien and GNK Dinamo Zagreb held on August 27, 2013 at the Austria Arena, in Vienna, Austria. (Photo by Samuel Kubani/EuroFootball/Getty Images)
Samuel Kubani/EuroFootball/Getty Images

NOVI POSRTAJ

NENAD BJELICA: 'ŽAO MI JE ŠTO JE JOZAK DOBIO OTKAZ' 'Dinamo? On bi se ovdje borio za naslov prvaka, ne bi imao takvu prednost kao u Hrvatskoj'

AUTOR:
  • Predrag Jurišić

 • OBJAVLJENO:
 • 17.04.2018. u 08:04

 • KONKURENT I on je kiksao na startu doigravanja sa svojim Lechom, ali čvrsto sjedi na klupi poljskog prvoligaša

  Iako je i njegov Lech u petak kiksao doma i izgubio 0:1 od Korone, Nenad Bjelica čvrsto sjedi na klupi kluba iz Poznanja. Nije želio komentirati otkaz Jozaku...

  - Ne bih govorio o tome, to nije moj posao. Žao mi je što je dobio otkaz, ali ništa više osim toga ne mogu reći, općenito bježim od komentiranja onoga što se događa u Legiji i drugim klubovima - rekao je Bjelica i nastavio:

  - Tanka je linija između euforije i razočaranja u klubovima poput Legije i Lecha. Eto, prije mjesec i pol navijači su ovdje skandirali protiv mene, a prije tjedan dana, nakon četiri uzastopne pobjede, imao sam božanski status! Tako je to u nogometu, sve se brzo mijenja. A ja sam ostao isti, isti onaj kao i prije mjesec i pol, no rezultat usmjerava raspoloženje - kaže Bjelica i objašnjava domaći poraz s Koronom:

   

  - Svojim igračima mogu zamjeriti samo što nisu zabili gol! Kod 0:0, u 32. minuti, nismo iskoristili 11-erac, tri minute kasnije primili smo gol, a u drugom smo dijelu imali sedam velikih šansi, no suparnička je mreža ostala začarana. A Korona više nije došla do naših vrata.

   

  Poljaci ne cijene svoju ligu

  Najavili ste da će se u doigravanju svašta događati - je li poljska liga najneizvjesnija u Europi?

  - Vjerojatno jest! Ovdje se tri, možda i četiri kluba, bore za naslov šest kola prije kraja!

  Je li ta neizvjesnost odraz kvalitete, ili...?

  - Gledajte, Poljaci ne cijene previše svoju ligu, govore kako je liga toliko slaba da baš svatko može biti prvak! Ne slažem se s tim razmišljanjem i kažem im da je liga ujednačena, ni slaba, ni jaka, nego ujednačena i da je zato vrlo zanimljiva - kaže Bjelica.

  Jedino mjerilo jakosti lige bit će kad poljski prvak odmjeri snage s prvakom neke druge zemlje! Kako bi, primjerice, Dinamo kotirao u toj ligi?

  - Borio bi se za naslov! Ali, sigurno ne bi imao tako veliku bodovnu prednost kao što je sad ima u Hrvatskoj, ovdje ima znatno više utakmica na kojima bi mogao posrnuti - smatra Nenad Bjelica.

  Iz drugih medija