Screenshot
'VIDIMO SE U LISTOPADU'

NJEMAČKA SE KLANJA DVOJICI HRVATA, ALI JEDNA OD ZVIJEZDA BAYERNA OBJAVILA JE PORUKU KOJA SE NEĆE SVIDJETI NIKI KOVAČU Završit će kao Ancelotti?

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. svibanj 2018. 01:14

Jupp Heynckes porazom se oprostio od Bayerna i, po drugi put, otišao u zasluženu mirovinu. Naslijedit će ga Niko Kovač, a bit će zanimljivo vidjeti kako će na promjenu reagirati svlačionica.

- Kada čovjek ima 73 godine, ne zna koliko mu je još vremena ostalo, zato od sljedećeg tjedna želim uživati u životu - izjavio je Heynckes nakon finala.

Igrači Bayerna poklonili su mu kolaž s najljepšim željama za oproštaj, a Thomas Müller napisao je poruku koja se vjerojatno neće svidjeti Niki Kovaču.

“Vidimo se u listopadu”, našalio se njemački reprezentativac aludiravši na ovosezonsku situaciju, kada je Heynckes naslijedio Carla Ancelottija na klupi Bayerna u listopadu prošle godine.

A hoće li putem Nike Kovača u München i Ante Rebić, kako nakon velikog finala špekulirajuneki njemački mediji, ostaje za vidjeti.

U svakom slučaju, njemački mediji puni su hvale na račun Ante Rebića i Nike Kovača. “Izvanredan”, samo jednu riječ u opisnoj ocjeni koristio je Bild opisavši nastup hrvatskog reprezentativca protiv Bavaraca. Dobio je 24-godišnjak čistu jedinicu, najbolju moguću ocjenu. Kovača pak hvale zbog taktike kojom je onemogućio Bayernovu igru, potpuno im poremetivši ritam u sredini terena. Tri defenzivna vezna odradila su ogroman posao, isključili su Thiaga i Jamesa, potonji je s dvije izgubljene lopte omogućio kontre iz kojih je poentirao Rebić.

“Kovačev emocionalni oproštaj”, nadalje se naslovi u većini medija, suze koje je pustio nakon utakmice i tijekom govora pred igračima pokazale su koliko mu je ovaj trijumf važan, stoji u komentarima. Puno se piše i o postupku Bayernovih igrača, koji su napustili travnjak prije predaje pokala Eintrachtovim igračima, jučer se zbog toga Karl Heinz Rummenigge ispričao.

Linker
19. travanj 2024 14:26