REUTERS/Massimo Pinca
PRISILNI ODMOR

'NO GOOD!' LOŠE VIJESTI ZA JUVENTUS I MANDŽU - REAKCIJA VELIKOG ŠEFA ALLEGRIJA JE SVE REKLA Liječnici objavili koliko će Mario Mandžukić pauzirati

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. siječanj 2019. 10:14

Nakon dijagnostičke obrade koju je odradio poslije bola koji je osjetio na treningu, Mario Mandžukić mora se zaustaviti. Zbog jače istegnutosti bedrenog mišića hrvatski će napadač mirovati dva tjedna. Zato neće nastupiti na subotnjoj kup-utakmici u Bologni, u Superkupu protiv Milana, koji se igra iduće srijede, 16. siječnja u Saudijskoj Arabiji, te u prvenstvenoj utakmici protiv Chieva 21. siječnja.

Na pitanje novinara kakva je situacija s Mandžukićem, koji je "stao" u završnici treninga prije dva dana, Allegri je s ironičnim smiješkom odgovorio "no good". Referirao se na šaljivi opis tipičnog raspoloženja koje prati Mandžukića u Juventusu, no do šale mu i nije bilo. Mandžukić je jedan od ključnih igrača Allegrijeve taktičke postavke i svaki put kad ima neki zdravstveni problem, trener Juvea iskazuje naglašenu zabrinutost.

Srećom, Mandžukić je vrlo iskusan pa je u jednom doskoku, u završnoj rundi treninga (!), prepoznao zatezanje lože i odmah se zaustavio. Kažu liječnici Juvea, da je nastavio sprint koji je slijedio vjerojatno bi došlo do manje rupture i šest tjedana pauze.

U kontekstu supervažnog dvoboja Lige prvaka s Atleticom u Madridu, 20. veljače, bio bi to veliki udarac Juventusovim ambicijama.

Linker
20. travanj 2024 15:15