Dan Mullan/Getty Images
IFFHS PRESUDIO

NOGOMETNI EKSPERTI IZ 90 ZEMALJA PRESUDILI, LUKA MODRIĆ ISPRED LEA MESSIJA I NEYMARA Stiglo još jedno veliko priznanje za hrvatskog maestra!

Piše: HinaObjavljeno: 22. veljača 2019. 16:14

Organizacija Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) dodijelila je u petak hrvatskom nogometašu Luki Modriću nagradu za "najboljeg kreatora igre" u 2018. godini.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije priznanje je primio uoči treninga u sportskom kampu Real Madrida na sjeveru grada. Modrić je u glasovanju, u kojem su sudjelovali "nogometni eksperti iz 90 zemalja, dobio 272 glasa", priopćio je Real Madrid. Iza njega su ostali Messi sa 144 glasa, Hazard sa 114, De Bruyne s 36 te Neymar s 18 glasova.

REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS

Vezni 33-godišnji igrač krajem prošle godine je dobio nagradu Zlatna lopta za najboljeg nogometaša svijeta nakon što je predvodio Hrvatsku do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i nakon što je s Real Madridom obranio naslov prvaka Europe. U petak je postigao sporazum o produženju ugovora s madridskim klubom za dodatnih godinu dana, do 30. lipnja 2021. godine.

Nagradu za najboljeg vratara u organizaciji IFFHS-a dobio je Modrićev belgijski suigrač Thibaut Courtois kojem je priznanje također dodijeljeno u petak uoči treninga. On je bio proglašen najboljim vratarom Svjetskom prvenstva na kojem je Belgija zauzela treće mjesto.

Linker
24. travanj 2024 11:58