REUTERS/Andreas Gebert
SUDAR TITANA

NOVI BAYERNOV TRENER NIKO KOVAČ DANAS IMA VATRENO KRŠTENJE Najavljen je i nastup Gianluigija Buffona, a Rebićev mogući dolazak nije želio komentirati

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. srpanj 2018. 16:30

Bayern će danas u Klagenfurtu (početak 16.05) odigrati prvu pripremnu utakmicu pod vodstvom novog trenera, bivšeg izbornika Vatrenih Nike Kovača. Suparnik je Paris Saint-Germain, no obje momčadi bit će bez većeg broja prvotimaca s obzirom na to da su reprezentativci koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji još uvijek na odmoru.

Tako će Bavarcima nedostajati Alcantara, Rodriguez, Lewandowski, Hummels, Müller i Neuer, dok za PSG sigurno neće nastupiti Neymar, Cavani, Mbappe, Di Maria, Silva, Meunier, Marquinhos, Draxler, Lo Celso i Kimpembe. Stoga će treneri Kovač i Tuchel dati priliku igračima iz drugog plana, a za Parižane bi trebao debitirati legendarni vratar Gianluigi Buffon, koji je stigao iz Juventusa. Inače, Bayern trenira dva puta dnevno po dva sata.

Moramo biti spremni

"Pripreme se jednostavno moraju odraditi, ali nastojimo da ne preopteretimo igrače. Momci rade fantastičan posao, intenzitet i strast su impresivni. Nogomet je postao raznolik, i na to moramo biti spremni. Radit ćemo puno na brzim promjenama sustava, kao i na prekidima koji mogu preokrenuti utakmicu, a koji su bili ključni na Svjetskom prvenstvu", istaknuo je Niko Kovač u prvom obraćanju medijima nakon tri tjedna priprema.

Ovih dana dosta se priča i piše o transferima koje bi Bayern mogao napraviti do kraja prijelaznog razdoblja. James Rodriguez spominje se u kontekstu povratka s posudbe u Real Madrid, no Kovač je to demantirao.

"U ovom trenutku čini se da je jasno da on ostaje ovdje. Ne znam ništa novo, iako znam da se puno toga pisalo."

Hrvatski stručnjak i bivši Bayernov prvotimac pred novinarima nije komentirao mogući dolazak Ante Rebića, igrača kojeg je uspješno vodio u Eintrachtu. Iako iz Italije stižu vijesti da je Rebićev agent Fali Ramadani prekinuo odmor zbog puta za München, no u dijelu njemačkih medija tvrde da je to samo pokušaj podizanja cijene s obzirom na interes Manchester Uniteda. Blizu dolaska u Bayern je francuski desni bek Benjamin Pavard, član Stuttgarta, koji je bio izvrstan na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Linker
25. travanj 2024 15:18