Reuters / Francois Lenoir Livepic
SVAKA ČAST, MAJSTORE

NOVO VELIKO PRIZNANJE ZA HRVATSKI NOGOMET Lovre Kalinić izabran za najboljeg golmana lige već u prvoj sezoni

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. svibanj 2017. 01:12

U ponedjeljak navečer je hrvatski nogomet dočekao još jedno veliko priznanje. Lovre Kalinić izabran je za najboljeg golmana belgijske lige! Veliki je to doseg za golmana koji je tek u siječnju stao na vrata Genta, ali je u samo nekoliko mjeseci oduševio sve u klubu.

Prošlog su ga tjedna navijači izabrali za najboljeg igrača Genta u ovoj sezoni, a sada je slavio kao prvi golman lige u izboru u kojem su sudjelovali svi igrači lige.

Hrvatska se tako, valjda i jedina u Europi, može pohvaliti s dva velika golmanska priznanja u TOP 10 liga u Europi, jer je i Danijel Subašić proglašen je najboljim golmanom francuske. Francuska je peta po UEFA-inom koeficijentu najboljih europskih liga, dok je Belgija trenutačno na devetom mjestu, premda je realno sedma. Ispred nje su ruska i ukrajinska liga uglavnom zbog ‘starih zasluga’, jer te su lige u značajnom padu. Ukrajina zbog rata, Rusija zbog velike financijske krize.

Kalinić je u prvenstvu na vratima Genta u 19 utakmica primio 17 golova, a četiri je puta bio najbolje ocijenjeni igrač utakmice.

Linker
16. travanj 2024 14:43