Denis Doyle/Getty Images / Getty Images
ČUDAN IZBOR

ODABIR SKY SPORTSA IZNENADIO JE SVE Luka Modrić na jedvite jade ušao među 100 na svijetu, a tek je treći najbolje rangirani Hrvat

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2017. 19:35

Ugledni britanski Sky Sports izabrao je ljestvicu od 100 najboljih nogometaša svijeta u 2017. godini.

Na ljestvici ima hrpa nelogičnosti i u najmanju ruku čudnih izbora, a na njoj se nalaze trojica hrvatskih nogometaša - Luka Modrić, Ivan Rakitić i Ivan Perišić.

Nakon sezone u kojoj je Real osvojio pet trofeja (Liga prvaka, Primera, španjolski Superkup, europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo) Lionel Messi je izabran za najboljeg nogometaša svijeta. Izabran je ispred Harryja Kanea, Neymara, dok je Cristiano Ronaldo osvojio tek četvrto mjesto. U Topu 10 se još redom iza Ronalda nalaze, Eriksen, Mertens, Lukaku, De Bruyne, Nihuez i Lewandowski.

Najbolje rangirani Hrvat je Ivan Perišić na 37. mjestu, Rakitić je zauzeo 89. mjesto, dok je Modrić, koji je izabran u najbolju momčad svijeta u odabiru FIFA-e na tek 97. mjestu.

U najmanju ruku čudan renking za Modrića, posebice kada se uzme u obzir koji su igrači svrstani ispred njega, poput Rema Freulera iz Atalante (88. mjesto), ili Wilfreda Ndidija iz Leicestera (65. mjesto).

Cjelokupni popis sto najbolji nogometaša svijeta u izboru Sky Sportsa pogledajte OVDJE.

Linker
16. travanj 2024 09:12