Clive Mason/Getty Images
NASTRADAO U DUELU

POZNATE POSLJEDICE ŽESTOKOG SUDARA: HRVATSKI REPREZENTATIVAC ZARADIO POTRES MOZGA Kalinićevi problemi pokazali su se kao kobni za njegov klub

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. veljača 2019. 13:06

Loša vijest stigla nam je jučer iz engleskog Championshipa. Naime, hrvatski reprezentativni vratar Lovre Kalinić zaradio je potres mozga na utakmici njegove Aston Ville protiv West Bromwicha u sklopu 33. prvenstvenog kola.

Hrvatski je golman nastradao u jednom žestokom duelu sa suparničkim veznjakom Livermoreom krajem prvog poluvremena, ali je ostao na vratima sve do stanke. To nam sugerira da potres mozga ipak nije tako težak i da bi se Lovre trebao vratiti na gol prije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo s Azerbajdžanom koja je na rasporedu 21. ožujka. Međutim, Kalinić je u ovoj sezoni već imao dosta problema s ozljedama, što mora ostaviti traga i na njegovoj formi. A sam je već rekao da osjeća posljedicu izostanka s ljetnih priprema.

Inače, Lovre Kalinić je do tog nesretnog duela imao čistu mrežu, ali je nakon toga primio dva pogotka (41. i 45. minuta). Kod prvog je možda mogao i bolje reagirati, no nešto slabija reakcija vjerojatno je bila posljedica i tog udarca u glavu.

WBA je na kraju slavio sa 2:0, tako da je Aston Villa ostala zacementirana na 10. mjestu sa 44 boda, poprilično daleko od šeste pozicije koja je vodi u play-off za odlazak u Premiership.

Lovre Kalinić je u redove Aston Ville stigao ove zime iz Genta, a do sada je za klub iz Birminghama skupio osam nastupa, u kojima je primio 15 pogodaka. Za reprezentaciju ima 16 nastupa.

Linker
22. travanj 2024 12:20