Foto: Nikola Vilic / CROPIX
ODLAZI U PJONGČANG

PRVA HRVATSKA SANJKAŠICA NA ZOI 'Mi Splićani najviše volimo ono što nemamo: Ja volim zimu i trenutno živim svoj olimpijski san!'

Piše: HinaObjavljeno: 23. siječanj 2018. 19:32

Splićanka Daria Obratov, koja se kao prva hrvatska sanjkašica u povijesti plasirala na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, u utorak je na konferenciji za novinare izjavila kako živi svoj olimpijski san kojeg je ostvarila napornim višegodišnjim odricanjima i treninizma.

"Sada živim svoj olimpijski san i dugo sam radila da se to ostvari, ali nije bilo lako jer je u mojoj karijeri bilo i potresa mozga, prevrtanja, bolova i razočarenja no ja sam se uvijek izdigla iznad toga uz potporu mojih roditelja i Hrvatskog sanjkaškog saveza," rekla je Obratov.

Otkrila je kako se prvo bavila atletikom, a zatim rukometom te je bila članica hrvatske juniorske reprezentacije ali je za vrijeme rukometne karijere ozlijedila koljeno.

"Nakon operacije koljena liječnici su mi predložili da se bavim nekontaktnim sportom i ja sam se onda odlučila baviti sanjkanjem te sam odlazila u sanjkaške škole u inozemstvu na treninge," objasnila je Obratov.

Na upit kako to da se ona kao "južnjakinja" s jadranska obale odlučila baviti sanjkanjem, Obratov je kazala kako Splićani vole ono što nemaju.

Screenshot

"Mi Splićani najviše volimo ono što nemamo, a ja sam oduvijek voljela zimu te je prirodno što sam se odlučila za sanjkanje," kazala je.

Otkrila je kako joj je želja na ZOI u Pjongčangu plasirati se među 20 najboljih, dodavši kako razlika među sanjkašicama nisu velike.

"Prošle godine na jednom natjecanju Svjetskog kupa osvojila sam 28. mjesto, a pobjednica tog natjecanja bila je bolja od mene samo dvije desetinke sekunde," dodala je.

Direktor i izbornik hrvatske bob i sanjkaške reprezentacije Ivan Šola je istaknuo kako Darjia "uzorna sportašica koja se u Svjetskom kupu natječe već osam godina i pritom postiže dobre rezultate."

Šola je za sanjkanje rekao kako je ekstreman sport, te da je njezin plasman na ZOI iznimno veliki uspjeh jer je ostvaren u konkurenciji sanjkašica iz zemalja koje imaju veću tradiciju u tom sportu i više financijski ulažu u njega.

Linker
19. travanj 2024 12:19