Osijek, 030217.
Tenis. Davis Cup.
1. kolo Svjetske skupine. Hrvatska-Spanjolska. Mec Franko Skugor i Pablo Carreno Busta.
Na fotografiji: Franko Skugor.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX / CROPIX

ATP

RANI ZAVRŠETAK ZA ŠKUGORA U ROTTERDAMU Hrvatski tenisač pružio solidan otpor 25. igraču svijeta, ali Kanađanin je ipak bio prejak

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.02.2019. u 16:18

 • Hrvatski tenisač Franko Škugor završio je u utorak svoj nastup na teniskom ATP turniru u Rotterdamu gdje ga je u prvom kolu sa 7-5, 6-3 pobijedio Kanađanin Denis Shapovalov

  Škugor, koji je 351. tenisač svijeta, pružio je u prvom setu solidan otpor Kanađaninu, 25. na ATP ljestvici. Do 5-5 su Škugor i Shapovalov bili izjednačeni i svaki je po jednom izgubio svoj servis, no onda Kanađanin dobija svoj servis za vodstvo 6-5 i uzima hrvatskom tenisaču servis za 7-5.

  Nakon toga drugi set donosi drugačiju situaciju na terenu. Shapovalov uzima dva puta servis na početku i vrlo brzo dolazi u vodstvo od 4-0. Tada Škugor uzima servis suparniku za 4-1 i više ne gubi svoj servis do kraja što mu ipak nije bilo dovoljno za preokret. Shapovalov upisuje nakon sat i 23 minute igre prvu pobjedu u prvom međusobnom ogledu protiv hrvatskog tenisača.

  Škugor, koji je prošao kvalifikacije, u utorak je doživio dva poraza u 1. kolu glavnog turnira u pojedinačnoj i u konkurenciji parova.

  Nakon što ga je u pojedinačnoj konkurenciji pobijedio Kanađanin Denis Shapovalov sa 7-5, 6-3, Škugora i Britanca Dominica Inglota su u 1. kolu turnira parova pobijedili Nizozemci Robin Haase i Matwe Middelkoop sa 6-7 (7), 6-3, 10-4.

  Iz drugih medija