Privatna arhiva
'PRESJEKLA ME STRAŠNA BOL'

SJAJNE VIJESTI ZA PREPOROĐENOG ALENA HALILOVIĆA Noga je toliko natekla da ni liječnici nisu mogli ništa: Evo koliko će trajati pauza

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. rujan 2017. 14:18

Što je peh, pomislio je vjerojatno Alen Halilović kada je nakon pola sata utakmice Las Palmas - Athletic Bilbao stradao pod džonom suparničkog napadača. Raul Garcia, dobar igrač, ali sklon ružnim startovima i ponašanjima prema suparnicima, na 30-ak metara od vrata nerazumno je udario Halilovića po gležnjevima. Mladi hrvatski reprezentativac morao je izići na nosilima uz velike bolove.

- U prvom su trenu prevladavale crne prognoze jer se dijagnostički nije moglo napraviti ništa značajnije zbog velike otekline. Govorili su mi da su možda pukli ligamenti gležnja, a u nekoj sam se varijanti bojao i da nije u pitanju napuknuće fibule. Danas me ipak manje boli, iako je gležanj i dalje otečen kao lubenica, s krvavim podljevom od udarca. Vidjet ćemo što će reći specijalisti.

HAMBURG, GERMANY - AUGUST 06: Alen Halilovic of Hamburg during the pre-season friendly match between Hamburger SV and Stoke City at Volksparkstadion on August 6, 2016 in Hamburg, Germany. (Photo by Joachim Sielski/Bongarts/Getty Images)
Joachim Sielski/Bongarts/Getty Images
Alen Halilović

A rekli su sljedeće u ponedjeljak predvečer:

- Srećom ništa nije puklo, ali su oštećeni ligamenti i čeka me oko tri tjedna pauze - otkrio je Halilović u ponedjeljak predvečer, znatno boljeg raspoloženja nego u nedjelju navečer.

Što vam je kazao Raul Garcia? Na televizijskom prijenosu, na prvu, nije se činilo tako pogibeljno?

- Moguće, ali sam zato ja to osjetio, presjekla me strašna bol. Garcia mi se došao ispričati, kazao da nije skoro ni osjetio da me nagazio. A što ću, nogomet je to, ozljede su sastavni dio priče. Jedino bi mi bilo žao da je pauza dulja jer odlično radim i osjećao sam da mi je forma u stalnom i značajnom usponu.

I tih je pola sata na utakmici bilo vrlo solidno, rastrčano, razigrano... Igrači vas stalno traže, što je dobar znak rasta u hijerarhiji.

- Dečki su sjajni i svima im hvala na podršci. Ostvarili su vrlo značajnu pobjedu protiv teškog suparnika, povezali smo dvije pobjede, atmosfera je sada odlična. Zato se jedva čekam vratiti kroz koji tjedan - zaključio je Alen Halilović, koji bi vrlo skoro opet mogao krenuti uzlaznom putanjom forme.

Linker
25. travanj 2024 08:25