Getty Images
PIŠE GAZZETTA

SLAVNI TALIJANSKI TRENER OTVORIO SE TALIJANIMA I OTKRIO 'S Kovačićem sam imao nekoliko oštrih sukoba. Rekao sam mu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. siječanj 2018. 23:31

U velikom intervjuu za Gazzettu dello Sport ugledni talijanski nogometni trener Roberto Mancini je progovorio o nekoliko Hrvata.

Konkretno, o Marcelu Brozoviću, Ivanu Perišiću i Mateu Kovačiću. Bivši trener milanskog Intera danas je trener Zenita iz St. Peterburga, a za ugledni talijanski dnevnik vratio se u prošlost i prisjetio se 2015. godine kada je Kovačić prešao iz Intera u Real.

"S Kovačićem sam imao nekoliko oštrih sukoba. Rekao sam mu: 'Odbij sve ponude i eksplodiraj ovdje!'. Vjerovao sam u njega, ali Real je došao, a mi smo trebali novac", rekao je Mancini o transferu hrvatskog veznjaka za kojeg je Real platio oko 29 milijuna eura.

Brozovića, koji je u Inter stigao 2015. godine iz zagrebačkog Dinama, Mancini je usporedio s Joaom Mariom.

"Gabigol je bio mlad, a bilo bi bolje da smo ga odmah poslali na posudbu. Mario je bio igrač identičan Brozoviću, a ja sam tada trebao nešto drugačije, brzog napadača sposobnog da probije protivničku obranu kada se zatvara".

O Perišiću je Mancini progovorio biranim riječima.

"Perišić je fizički užasno moćan. Nedostaje mu kontinuiteta, ali i kada ne napravi puno - opet napravi dosta. Pa, tko je bolji od njega u Interu?", zapitao se Mancini uspoređujuči aktualni Inter s onim kojeg je on vodio između 2014. i 2016. godine.

Inter Milan coach Roberto Mancini reacts in front of AC Milan coach Sinisa Mihajlovic during their International Champions Cup friendly match in Shenzhen, China July 25, 2015.      REUTERS/Bobby Yip
REUTERS/Bobby Yip / REUTERS

"Drugačije je jer smo mi tada iznova gradili momčad, a ova momčad ima dvije godine zajedničkog iskustva i ulaganja. Mi smo tada trebali pojačanja da bismo nastavili pobjeđivati, a klub je samo prodavao", objasnio je Mancini.

Linker
19. travanj 2024 21:53