Soccer Football - FIFA Club World Cup Final - Real Madrid vs Gremio FBPA - Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi, United Arab Emirates - December 16, 2017 Real Madrid’s Luka Modric in action with Gremio’s Cortez REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh / REUTERS

Luka Modrić

KATEGORIJA ZA SEBE

ŠPANJOLCI NA NOGAMA - ON JE SPEKTAKULARAN I SEUPERIORAN 'Ako mu nikada ne dodijele Zlatnu loptu, neke izmisle jednu nagradu za gospodina Luku Modrića'

AUTOR:
  • Miho Dobrašin

 • OBJAVLJENO:
 • 18.12.2017. u 16:08

 • 'Hrvat se kretao između sjena da bi dao svjetlo'

  Ako mu nikada ne dodijele Zlatnu loptu, neke izmisle jednu nagradu za gospodina Luku Modrića”, istaknule su sportske novine Marca nakon što je kapetan hrvatske reprezentacije proglašen najboljim igračem Svjetskog klupskog prvenstva.

  Real Madrid šesterostruki je prvak svijeta. Tako je to kada momčad poguraju golovi Cristiana Ronalda i Modrićev nogomet. Modrić se u Abu Dhabiju pokazao u svom najboljem izdanju, kao i u Cardiffu (u lipnju u finalu Lige prvaka, op. a.), kao i u tolikim važnim noćima ove šampionske momčadi. Nikada mu neće dati Zlatnu loptu. Bit će potrebno izmisliti nagradu za priznanje njegovu nogometu”, dodaje Marca sa sjedištem u Madridu.

   

  “Njegova je utakmica bila spektakl. Igralo se onim ritmom koji je on htio. Bio je jak na protivničkoj polovici, ubrzavao je slamajući protivničke linije. Nudio se, filtrirao dodavanja, opasno tukao na gol”, navode novine AS. “Zadovoljstvo je vidjeti tako dinamičnog i efektnog igrača na terenu.”

  Novine El Pais pak pišu: “Protivnik je izblijedio pod izvanrednom zvonjavom autoriteta Real Madrida. Njime je fantastično upravljao jedan veliki igrač - Modrić.”

  'Hrvat se kretao između sjena da bi dao svjetlo'

  “Jedan dodir s loptom ovdje, pa jedno okretanje iza, kontrola lopte... Hrvat se kretao između sjena da bi dao svjetlo kada je primao loptu”, dodaju novine El Mundo.

  Mundo Deportivo, novine sa sjedištem u Barceloni, nazvao je Modrića “spektakularnim”. “Najbolji u Real Madridu. Superiorno je upravljao sredinom terena”.

  Modrićeva individualna priznanja

  3 puta u najboljoj momčadi svijeta FIFA/FIFPro

  3 puta u najboljoj momčadi Lige prvaka

  1 najbolji veznjak Lige prvaka

  2 puta najbolji veznjak španjolske lige

  1 u najboljoj momčadi španjolske lige

  1 u momčadi godine UEFA-e

  1 najbolji igrač Klupskog SP-a

  1 u najboljoj momčadi Eura (2008)

  5 hrvatski igrač godine

   

  Modrićevih 13 trofeja s Realom

  - 1 naslov prvaka Španjolske (2016/17)

  - 1 Kup kralja (2013/14)

  - 2 Španjolska superkupa (2012, 2017)

  - 3 Lige prvaka (2013/14, 2015/16, 2016/17)

  - 3 Europska superkupa (2014, 2016, 2017)

  - 3 Klupska SP-a (2014, 2016, 2017)

   

  Iz drugih medija