HRT screenshot
 HRT screenshot / HRT screenshot
SKAKA ČAST, KAPETANE

SRNA EMOTIVNOM PORUKOM POGURAO VATRENE I OTKRIO: 'Nisam mogao ni zamisliti što će mi se dogoditi! Ali ako sam ispunio želju svog pokojnog oca...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2017. 22:35

Bivši kapetan Hrvatske i Šahtara Darijo Srna u svom je stilu najavio utakmicu Hrvatske i Ukrajine, ali i progovorio o optužbama za doping, koje bi ga mogle stajati kraja karijere. Vatreno srce je u razgovoru za HTV prije susreta s Ukrajinom poslalo emotivnu poruku Vatrenima, ali i obećao navijačima: 'Čist sam kao suza!'.

"Dobro sam s obzirom na situaciju oko mene! Dobar sam, jak sam, hrvatski mediji su mi dali veliku podrškuu i neću ih razočarati, na kraju ću iz ovoga izaći čist. Nisam mogao ni sanjati da bi mi se ovo moglo dogoditi na kraju karijere. Prije 14 godina sam došao u ovaj klub gdje sam upoznao jednog čovjeka koji je ogromni nogomenti fanatik, to je moj predsjednik Surkis. Sagradio je veliku momčad, skupa s njim sam u svemu tome sudjelovao, u ovih 14 godina osvojio 24 trofeja što nije malo i nije mi žao što sam tu došao. Tu se osjećam kao kod kuće.

Kakva je današnja Ukrajina novog izbornika Andrija Ševčenka?

"Andrej je jedan od najvećih sportaša u povijesti Ukrajine i njega Ukrajinci drugačije gledaju nego bivšeg izbornika. Ševčenko ima sjajan stručni stožer, okružio se jakim imenima i sjajno posložio ekipu. Imaju glavu i rep, igraju lijep i dobar nogomet, ali sada igraju protiv jedne velike Hrvatske koja je ranjena, ali koja je jako, jako opasna".

Progovorio je Srna i o velikim problemima Vatrenih na kraju kvalifikacija..

"Nakon niza negativnih rezultata smo u teškoj situaciji. Hrvatska nije napravila što smo svi očekivali, nismo imali ni sreće, nije bila ni prava atmosfera i nadam se da će Dalić napraviti korak naprijed. Ma Hrvatska protiv Ukrajine mora pokazati karakter i kvalitetu".

Koliko je na rezultate utjecala i činjenica da su navijači okrenuli leđa čelnicima Saveza?

"To je sigurno utjecalo na sve, ali igrači su tu da igraju, ne da sastavljaju momčad, glasaju i slično. Situacija nije bajna, navijači nisu zadovoljni, javnost nije sretna, ali ja bih se fokusirao na ovu utakmicu, a poslije toga neka ljudi koji se bave tim poslom naprave najbolje za hrvatski nogomet".

Kako igrati protiv Ukrajine?

"Moramo ići napadački, mi moramo pobijediti i to možemo. To su sve iskusni igrači, dugo su tu, znaju što se od njih očekuje. Ja sam siguran da ćemo pobijediti na kraju. Ne znam kakav će biti rezultat, ali to je ekipa koja će dati sve od sebe, bacit se na glavu i odradit to kako zna".

Koja je sudbina Darija Srne nakon optužbi za uzimanje dopinga?

"Ja se fokusiram na svoju obranu koju ću uskoro i iznijeti. Iskreno, nisam mogao više trenirati nakon ovoga svega, nisam se mogao fokusirati na nogomet. Ali ako sam ispunio želju svog pokojnog oca i vratio se na EURO nakon sprovoda, onda mogu pobijediti i ovo. Čist sam i to ću dokazati".

Linker
24. travanj 2024 20:06