Screenshot Twitter
'ŽELIM HRVATSKU UČINITI PONOSNOM'

SVJETSKI PRVAK ODBIO MEČ S HRGOVIĆEM!? 'Shvaćam Joshuu, to je za njega teška borba' HRVAT U SAD-u PRIREDIO ŠOU Pogledajte kako je nasmijao dvoranu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. svibanj 2019. 23:41

U noći sa subote na nedjelju u Marylandu pored Washingtona Filip Hrgović imat će najteži meč svoje dosadašnje karijere. Najboljem hrvatskom boksaču te će večeri sa suprotne strane stajati Gregory Corbin, američki teškaš iza kojeg je impresivan profesionalni omjer od 15 pobjeda i samo jednog poraza.

Svega dva dana uoči meča pojavila se i jedna zanimljiva informacija. Naime, meč Hrgovića i Corbina mogao je propasti jer je postojao pokušaj da se hrvatskog udarača ubaci borbu protiv svjetskog prvaka Anthonyja Joshue!

Kako se već zna neko vrijeme, Joshua je ostao bez planirane borbe protiv Jarrella Millera koji je 'pao' na dopinškom testiranju. Naknadno je kao zamjena za spektakl koji se 1. lipnja održava u Madison Square Gardenu uskočio Andy Ruiz Jr., a sada je Nisse Sauerland otkrio da su oni gurali upravo Hrgovića u taj meč!

Promotor hrvatskog borca otkrio je RTL-u tijek događanja nakon što se saznalo za prekršaj Millera.

"Kad smo čuli da je Jarrell Miller pozitivan na doping, kontaktirali smo Joshuine promotore i rekli da bismo uskočili u ovu borbu. Dali smo im natuknuti da je Filip spreman ako se Joshua želi s njim boriti. Ipak, shvaćam da Joshua nikad ne bi izabrao borca poput Filipa Hrgovića. To bi za njega bila teška borba. Morali bismo preuzeti ulogu izazivača za lov na titule, tako da ćemo nastaviti inzistirati", izjavio je Sauerland.

Inače, tijekom četvrtka je održana press konferencija kojom su Hrgović i Corbin najavili svoj okršaj. U jednom je trenutku Amerikanac zapjevao pred kamerama: "Dolazi nova zora, novi dan, novi život za mene..." Pred mikrofon je zatim stao 'Hrga' i uzvratio "Neće to biti tvoj dan, prestani pjevati... samo se šalim", pjevušio je i Hrvat te nasmijao okupljene

"Drago mi je što sam dio ove priredbe i vrlo sam uzbuđen zbog američkog debija. Želim u subotu navečer svoju zemlju učiniti ponosnom", poruka je 'El Animala' uoči meča karijere.

Linker
27. travanj 2024 01:45