Boris Streubel/Bongarts/Getty Images
PROBLEMI U BAYERNU

TEŽAK UDARAC ZA NIKU KOVAČA U nevažnoj utakmici ostao bez najboljeg igrača, a mogao bi i bez problematične zvijezde! U priči svoje prste ima i Ronaldo

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 02. studeni 2018. 12:28

Bayern jeu srijedu ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu, prošli su četvrtoligaša SV Rödinghausena u Kupu, bilo je tek 2:1 za najskuplju momčad Njemačke, ali baš kako je Zoran Vulić rekao nakon trijumfa u Šibeniku “ovo je Kup, najvažniji je prolazak dalje, pa makar i na jedanaesterce”.

I to je jedina istina, tim više što je trener Bavaraca Niko Kovač imao veliki problema s postavom, pa je na put poveo i petoricu igrača iz druge momčadi.

- Prošli smo dalje, a to je bio naš cilj. Igrali smo dobro do drugog jedanaesterca (promašaj Sanchesa op. a.), a tada smo se opustili i dozvolili domaćinu prostora. Umjesto da smo poveli s tri, četiri gola razlike, ponovno smo si zakomplicirali situaciju - rekao je Kovač, kojeg je više od igre zabrinula ozljeda najboljeg mu igrača u posljednje vrijeme, španjolskog reprezentativca Thiaga Alcantare.

Težak udarac

Naime, ovaj je veznjak dobio snažan udarac u desni gležanj, snimke su pokazale da je riječ o istegnuću ligamenata, pa Thiagu slijedi višetjedna stanka, kolika će ona potrajati, vidjet će se nakon što splasne oteklina.

To je težak udarac za hrvatskog trenera na klupi Bayerna, jer Thiago, Javi Martinez i James Rodrigeuz tvore odličan trokut u sredini travnjaka i glavna su pokretačka snaga bavarskog stroja. Sada će više minuta biti za mladog Portugalca Renata Sanchesa, međutim, sužena rotacija dodatno će opteretiti igrače, koje do reprezentativne stanke čekaju još tri ispita, Freiburg (Bundesliga), AEK (Liga prvaka) i veliki derbi u Dortmundu (Bundesliga).

Football Soccer - Bayern Munich v Arsenal - UEFA Champions League Round of 16 First Leg - Allianz Arena, Munich, Germany - 15/2/17 Bayern Munich's Thiago Alcantara celebrates scoring their fourth goal  Reuters / Michaela Rehle Livepic
Reuters / Michaela Rehle Livepic / REUTERS

Interes Juventusa

Osim Thiaga, problem bi mogao biti i James Rodriguez, Kolumbijac je zatražio razgovor oko svog statusa, želi znati hoće li Bayern otkupiti njegov ugovor za 42 milijuna eura od madridskog Reala, a ujedno sebi priskrbiti bolje uvjete. Navodno je Juventus kontaktirao njegova agenta Jorgea Mendesa i to na nagovor Cristiana Ronalda, koji bi ponovno htio igrati s Jamesom, barem tako tvrde njemački mediji.

Bayern ima sve u svojim rukama, a ode li Kolumbijac u siječnju, čak bi to mogli i skupo naplatiti. No, Kovačev kadar je vrlo tanak i teško da će do rastanka doći već sada.

Linker
25. travanj 2024 13:44