CROPIX
ULAZI U TOP 50

TO JE DOBRO ČUTI PRIJE ANINOG MEČA KARIJERE 'Ona je mentalno strašno jaka, zato je bila najbolja juniorka svijeta s 15 godina!'

IVA MAJOLI Jedina naša Grand Slam pobjednica u živo prati Anine igre u New Yorku
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 07. rujan 2016. 11:04

Prema izračunu WTA Toura, ulaskom u četvrtfinale Ana Konjuh osigurala je napredak od 40 mjesta na ljestvici, što znači da će u slučaju da ne ode još dalje, u ponedjeljak biti 52. na rang-listi.

Njen najbolji renking je 55. mjesto od 15. lipnja prošle godine, a s ovim bi preuzela i prvo mjesto od Mirjane Lučić-Baroni među hrvatskim tenisačicama.

A najbolja hrvatska tenisačica svih vremena, jedina naša Grand Slam pobjednica Iva Majoli u New Yorku je i iz prvog je reda gledala Anu Konjuh protiv Agnieszke Radwanske. Iva je oduševljena kao i većina.

- Način na koji je kontrolirala meč, za mene je to nevjerojatno. Bila je vrlo smirena i izgledala je kao netko tko je na Touru jako dugo. Bila je vrlo strpljiva, čekala je na priliku i kad bi osjetila, postajala je agresivna. Velika, čudesna pobjeda.

Iva je i Fed Cup izbornica, vodila je Anu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

- Ana nije imala laganu godinu, bilo je puno ozljeda, ali na Igrama sam osjetila njenu odlučnost, želju da napravi nešto dobro. Kod nje talent nikada nije bio sporan, samo je morala uhvatiti kontinuitet. Mentalno je Ana vrlo jaka, zato je bila najbolja juniorka svijeta sa 15 godina. Mislim da je samo trebalo čekati pravi trenutak kad će se sve poklopiti za veliki rezultat. Njeno vrijeme dolazi.

Linker
18. travanj 2024 17:50