REUTERS/Annegret Hilse
'NIJE MU BILO LAKO'

TRENER EUROPSKOG VELIKANA SITUACIJU OKO KOVAČA NAZVAO 'VRLO EKSTREMNOM I NENORMALNOM' Iza hrvatskog trenera stao i ugledni medij: 'Niko je patio...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. svibanj 2019. 10:36

Turbulentna sezona Nike Kovača završila je na najbolji mogući način. Hrvatski trener osvojio je s Bayernom dvostruku krunu i konačno, barem ako ćemo vjerovati čelnicima kluba, osigurao ostanak na klupi bavarskoga diva.

- Uopće nije pitanje tko je naš trener sljedeće sezone, njemu je ime Niko Kovač - govorio je Uli Hoeness nakon velikog slavlja protiv Leipziga (3:0), dok je Karl-Heinz Rummenigge ispalio:

- Nikad nismo rekli da preispitujemo njegovu ulogu. On je centralna ličnost u klubu. To uopće nije upitno. Niti jednom nismo rekli da on neće biti naš trener sve dok ima ugovor, a to je barem do 2021.

Soccer Football - Ligue 1 - Paris St Germain v OGC Nice - Parc des Princes, Paris, France - May 4, 2019  Paris St Germain coach Thomas Tuchel gestures to fans after the match   REUTERS/Charles Platiau - RC16F37DFD40
REUTERS/Charles Platiau
Thomas Tuchel

No unatoč navedenim izjavama ne treba zaboraviti da je Kovač tijekom većeg dijela sezone bio pod konstantnim pritiskom medija i uprave, a to je situacija koju niti jedan trener ne bi poželio. Svjestan je toga i strateg PSG-a Thomas Tuchel koji je u razgovoru s Eurosportom napao sve one koji su na tom putu konstantno otežavali rad Kovaču, a situaciju oko Hrvata opisao je kao "vrlo ekstremnu i nenormalnu".

MUNICH, GERMANY - MAY 26:   Team coach Niko Kovac of FC Bayern Muenchen gives a thumb up to the fans as he celebrates winning the Bundesliga title and the German Cup title for the season 2018/19 on the balcony of the town hall at Marienplatz on May 26, 2019 in Munich, Germany. (Photo by Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images)
Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images

"Oni mu zasigurno nisu olakšali situaciju, no Kovač je unatoč tome uspio. Bila je to teška godina za Bayern. Oni uvijek ciljaju na titule, a onda kada su i stigle, opet su nekako teško priznali da je Kovač trener za njih. Njemu sigurno nije bilo lako", izjavio je Tuchel, dok autor teksta na Eurosportu dodatno zaključuje:

"Kovač je patio zbog nedostatka podrške šefova. Tek kada su navijači postali bliski s njime i kada je osvojio dvostruku krunu, onda su mu i oni pokazali palac gore."

Linker
19. travanj 2024 16:32