REUTERS
SVE JE MOGLO BITI DRUGAČIJE

U JEDNOM SE TRENUTKU SVE SLOMILO I NESTALO JE ČAROLIJE U IGRI MLADE OSJEČANKE 'Nadam se da ću jednog dana osvojiti ovaj veliki turnir'

NIŠTA OD TROFEJA Naša tenisačica sjajno je započela finale u St. Peterburgu, povela 5:2 u prvom setu, ali je nakon toga Kiki Bertens napravila preokret i dokopala se pobjede
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 04. veljača 2019. 11:46

Ovo, očito, nije bio dan naših tenisačica, ako ćemo i Ajlu Tomljanović, a trebali bismo, tretirati kao našu. Donna Vekić je sjajno otvorila finale St. Peterburga i činilo se da je na stazi koja vodi prema prvom naslovu iz kategorije Premier za našu tenisačicu. S breakom na početku meča i onda još jednim, stigla je do prednosti 5:2 u prvom setu. Činilo se da je to Nizozemki nedostižno, pogotovo zato što je u tom periodu igre Bertens učinila nekoliko neoprostivih pogrešaka, a Vekić je djelovala apsolutno dominantno.

​No, nešto se slomilo u tom trenutku, kao da je nestalo čarolije i Osječanka je uletjela u seriju neobjašnjivih pogrešaka. Naime, to nije bio samo običan povratak, Bertens je od 2:5 do 6:5 izgubila samo jedan poen, a Osječanka je djelovala, gotovo bismo rekli izgubljeno, iako u svemu ima svoje prste i Nizozemka jer je bitno poboljšala igru. Ipak, naša je tenisačica stigla do tie-breaka, a tu se, vjerojatno, dogodio i prijelomni trenutak ovog dvoboja. Bertens, koja je cijeli turnir odlično servirala, dobila je šest od prvih osam poena u tie-breaku i nakon toga je došla u dominantnu situaciju.

S još jednim ranim breakom u drugom setu, Bertens je išla sigurno prema pobjedi, ali se naša tenisačica još jednom vratila. Poravnala je na 3:3 pa povela 4:3 i u tom trenutku na teren se spustio trener Nizozemke. Nisu to bile mudre riječi, više podrška da nastavi s tenisom kojeg je igrala od sredine prvog seta i ona je to i napravila. Usput, pomogla je i naša tenisačica jer je na break-loptu učinila dvostruku pogrešku.

- Nadam se da ću jednog dana, a možda već dogodine, osvojiti ovaj veliki turnir. Ove godine mi to nije uspjelo, ali sam sve bliže i nadam se da ću uskoro načiniti još jedan veliki korak i pomak u karijeri - rekla je Donna.

A njezina suparnica dobro zna kako je teško igrati protiv Osječanke jer ju je naša tenisačica pobijedila početkom godine u Brisbaneu.

- Morala sam biti oprezna do posljednje lopte jer mi je u Brisbaneu izmaknula pobjeda protiv Donne, u meču u kojem sam propustila dvije lopte za pobjedu.

​Nizozemka je igrala deseto finale u karijeri, osam puta je bila pobjednica, a samo dva finala izgubila, a usput je prošle godine svladala 12 tenisačica iz kategorije Top 10. Posljednjih je mjeseci i naša tenisačica upisala nekoliko velikih pobjeda, teško je reći da joj je izmaknuo naslov u St. Peterburgu, ali je činjenica da je mogla dobiti prvi set, a onda bi možda sve bilo drukčije.

Sljedeći je susret u Indan Wellsu, gdje će Donna i Bertens zajedno igrati u parovima. Naša je tenisačica ovim rezultatom ušla u prvih 30 na svijetu i kako je počela ovu sezonu, vjerujemo da će njen tenis ići samo u jednom pravcu. Što bliže vrhu.

Linker
19. travanj 2024 07:00