Screenshot
SKUPO PLAĆEN UDARAC

UEFA BEZ MILOSTI PREMA NOVOM NAPADAČU HRVATSKE REPREZENTACIJE Vatreni saznao žestoku kaznu zbog incidenta u Ligi prvaka, stradao i njegov suigrač

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2018. 17:28

UEFA nije imala milosti i s četiri utakmice neigranja u Ligi prvaka kaznila je novopečenog napadača hrvatske reprezentacije Marka Livaju, javljaju grčki mediji.

Epilog je to incidenta nastalog po završetku utakmice između Livajinog AEK-a i mađarskog Vidi MOL-a. Podsjetimo, Livaja je tada nogom udario srpskog nogometaša Danka Lazovića nakon što je ovaj za vrat povukao njegovog suigrača Niklasa Hulta, a potom i odgurnuo Marka kada je stao u njegovu zaštitu.

Livaja je za taj potez bio kažnjen izravnim crvenim kartonom zbog kojeg će propustiti veći dio grupne faze Lige prvaka koju je njegov klub izborio u toj utakmici (1:1, ukupno 3:2). Nije samo Vatreni stradao u ovoj odluci, naime, ista je kazna određena i njegovom suigraču Helderu Lopesu koji je u istoj utakmici zbog nesportskog ponašanja isključen u 80. minuti.

Njih će se dvojica moći vratiti tek za posljednje dvije utakmice, one protiv Ajaxa i Benfice, a propustit će oba ogleda s Bayernom te gostovanje kod Nizozemaca i domaći dvoboj s Portugalcima.

Livaja je, podsjetimo, prošlog četvrtka debitirao za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici u Portugalu koja je završila 1:1. Odigrao je 57 minuta, no nije uspio zatresti mrežu.

Livajin opis spornog događaja

"Dogodilo se, nisam htio raditi nikakav incident. Na teren sam došao slaviti, a on me počeo napadati. Nije to bilo baš kako je izgledao na televiziji", rekao je hrvatski napadač prije nekoliko dana Sportskim novostima.

"Svi su vidjeli taj udarac, ali moj suigrač ga je povukao dolje i stao mu na ruku te ju je raskrvario. On je pokazao sucu ruku koji mi dotad nije dao karton, ali kad je vidio krv vjerojatno je mislio da sam ga ja raskrvario i zato mi je dao crveni karton."

Taj igrač je, dakako, Danko Lazović iz Srbije.

"Konkretno, u ovom slučaju ni jedan hrvatski novinar nije napisao da je on mene uhvatio za vrat i da sam na to reagirao, ispalo je da sam budala koja je udarila čovjeka bez razloga. To mi malo smeta, ali ne mogu to promijeniti. Kažu mi da su u Srbiji mediji pisali da je on mene primio za vrat…", zaključio je tada Livaja

Linker
18. travanj 2024 15:42