REUTERS/Juan Medina
KAKVA ŠTETA

VELIKA DRAMA ZAVRŠILA BOLNIM PORAZOM DONNE VEKIĆ Mlada Osječanka na koljenima imala najbolju tenisačicu svijeta, a onda se dogodio čudesni preokret

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2019. 19:51

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić nije uspjela izboriti polufinale WTA Premier turnira u Stuttgartu. Donna je u četvrtfinalu izgubila s 2:1 u setovima (3:6, 6:4, 6:7) od prve tenisačice svijeta Naomi Osake.

Nakon što je prvi set s pripao Osaki, 22-godišnja Osječanka je uzvratila u drugom i izborila odlučujući. A tu se onda odvijala prava drama. Vekić je odlučno krenula i dva puta oduzela servis suparnici iz Japana. Semafor je pokazivao 5:1 i servis za Hrvaticu, no onda je Osaka pokazala zašto je danas na tronu svjetskog tenisa. Potpuno smirena i koncentrirana, Japanka je vratila izgubljene servise, izjednačila na 5:5 te u konačnici izborila polufinale nakon tie breaka (7:4).

Japanska tenisačica sada vodi s 2:0 u međusobnim omjerima. Podsjetimo, prije Stuttgarta njih dvije već su se susrele prije tri godine u prvom kolu Australian Opena kada je pobjeda također pripala Osaki.

Prva tenisačica svijeta će put u finale tražiti protiv uspješnije iz susreta Azarenke i Kontaveit.

Linker
24. travanj 2024 01:26