Screenshot
DRUGI TROFEJ NA KLUPI BELGIJACA

VIDEO: HRVATI BRILJIRAJU I U BELGIJI, NAKON FANTASTIČNE SEZONE OSVOJEN I SUPERKUP Hrvatska kolonija predvođena Lekom pobjedom otvorila sezonu

Piše: HinaObjavljeno: 23. srpanj 2018. 00:47

Nogometaši Club Bruggea predvođenim hrvatskim trenerom Ivanom Lekom pobjednici su belgijskog Superkupa nakon što su u susretu igranom u Bruggeu pobijedili Standard Liege 2-1.

Junak utakmice bio je Hans Vanaken koji je u 39. minuti postigao vodeći pogodak na utakmici, a četiri minute kasnije asistirao Wesleyju za vodstvo 2-0. Standard je u 49. minuti smanjio golom Edmilsona Juniora, no u preostalom vremenu nije uspio izjednačiti.

Za Brugge je to bio 15. trofej pobjednika belgijskog Superkupa. Na drugom mjestu je Anderlecht sa 13 naslova, dok je Standard ostao na četiri osvojena Superkupa u devet pokušaja.

Od lipnja 2017. jedan od najvećih belgijskih klubova vodi Ivan Leko kojem je ovo drugi trofej nakon što je prošle sezone osvojio i naslov prvaka. Za Brugge igraju i trojica hrvatskih nogometaša. Bivši vratar Hajduka Karlo Letica, te bivši branič Rijeke i Bešiktaša Matej Mitrović igrali su cijeli susret, dok Ivan Tomečak nije nastupio.

Za Standard je svih 90 minuta odradio Duje Čop.

Belgijsko prvenstvo počinje 27. srpnja ogledom Standarda i Genta.

Linker
20. travanj 2024 04:03