Screenshot: YouTube
NAPOKON JE TO - TO

VIDEO: LUKA MODRIĆ SE MOŽE JOŠ MALO ODMORITI Pogledajte zašto je cijeli Santiago Bernabeu Hrvatu priredio ovacije, a hvali ga i vječna legenda Reala!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. siječanj 2017. 19:47

Mateo Kovačić odigrao je jednu od najboljih utakmica otkako nosi dres Reala, kad ga je Zinedine Zidane zamijenio u 77. minuti Santiago Bernabeu ispratio ga je s ovacijama.

Matirali su Madriđani Real Sociedad 3:0 i pobjegli pratnji na ljestvici za četiri boda, a odigrali su i utakmicu manje. Real nije imao konzistentno visok ritam igre, ali Kovačić je prelomio utakmicu golom i asistencijom. U 38. minuti Ronaldo i Benzema napravili su dupli-pas, Ronaldo je bio dodavač Kovačiću, sjajnom loptom eliminirao je iz igre dvojicu rivala, a Mateo je učinio upravo što se od njega više traži da postane svjetska klasa, ubacio se bez lopte, pa kad ju je primio utrčao pred vratara i sigurno poentirao.

Pohvale pljušte

I onda je Kovačić u 51. minuti vratio Ronaldu, njegovo je proigravanje “imalo oči”, a Portugalac je zabio. Kovačić je bio aktivan, poduzetan, opasan. Morata je glavom u 82. dao treći gol. Ronaldo je najbolje odgovorio na zvižduke s tribina u prvom dijelu, koji su ga naljutili, tada je odmahivao rukom i tko zna što izgovorio, na kraju se čuo samo pljesak.


croatian star kovacic

- Vrlo sam sretan s onim što je Kovačić pokazao, svaku šansu pokušava iskoristiti. Igrao je dobro i svidio mi se, u budućnost on može i mnogo bolje - kazao i Zidane, najavio povratak Modrića ovaj tjedan, iako nije precizirao točno kada, i iskreno konstatirao:

- Drago mi je što su suparnici izgubili bodove.

Sportski direktor Emilio Butragueno također je nahvalio Matea:

- Kovačić je puno narastao ove sezone, mnogo nam donosi. Golom mu se vratilo što marljivo radi, puno nam donosi u sredini terena.


Mateo Kovacic - Goal - HD

Kovačić nije krio zadovoljstvo:

- Vrlo važna utakmica, iskoristili smo šansu da se odlijepimo na tablici. Je li mi to bila najbolja utakmica za Real? Ne volim govoriti o svojoj igri, ali bilo je dobro. Osjećam se super, sreću sam nakon utakmice prvo podijelio s Modrićem, zahvalan sam mu koliko mi je pomogao. Situacija je dobra, moramo osvojiti ligu.

I trener Reala Zinedine Zidane je nakon utakmice hvalio Kovu, ali i najavio povratak Luke Modrića.

"Zaista sam sretan zbog Matea jer nam je važan igrač i stalno igra dobro. Vjerujem da u budućnosti može i bolje. Modrića planiramo vratiti sljedećeg tjedna, ali još ćemo vidjeti".

Linker
20. travanj 2024 17:47