Screenshot: Youtube
PRIPREMNA UTAKMICA

VIDEO: MLADI VEZNJAK RIJEKE POPRAVIO ONO ŠTO SU PROMAŠILI HEBER I DRUŠTVO Bišćan nakon povratka: 'Nisam zadovoljan prikazanim'

Nogometaši Rijeke pobijedili su Beijing Guoan s 1:0 u posljednjoj utakmici odigranoj u sklopu priprema u Portugalu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. siječanj 2019. 22:19

RIJEKA - BEIJING 1:0 (Bušnja 86')

RIJEKA: Sluga (od 46. Prskalo) - Raspopović (od 71. Braut), Župarić (od 83. Pavelić), Punčec (od 46. Velkovski), Mamić (od 71. Smolčić) - Pavičić (od 71. Čanađija), Lončar (od 71. Capan) - Kvržić (od 71. Acosty), Puljić (od 46. Vuk), Heber (od 71. Bušnja) - Čolak (od 83. Mitrović).

BEIJING SINOBO GUOAN:

Prvo poluvrijeme: Sen - Jiang, Tenglong, Peng, Lei - Saeter - Xizhe, Yennaris, Vieira, Taiyan - Bakambu.

Drugo poluvrijeme: Dehai, Yiming, Yangiang, Longfei, Zhi, Kaisaer, Dongwei, Siqi, Guobo, Xinole, Mengtao.

ALBUFEIRA, Portugal; Gledatelja 50; Sudac Pinto (Portimao).

Ispromašivala se Rijeka u završnom činu portugalskog dijela priprema, ali na kraju je uspjela pobijediti. Suparnik zanimljiv, četvrta momčad kineske Superlige, ali momčad koja je ipak došla bez nekoliko važnih igrača. Prvo, s tribine je utakmicu pratio Renato Augusto, brazilski reprezentativac koji je zabio i Belgijcima u četvrtfinalu SP-a u Rusiji, nije bilo ni petorice kineskih reprezentativaca koji su na Azijskom kupu. Glavna zvijezda bio je zato Kongoanac Bakambu, nekadašnji igrač Villarreala, a tu momčad s klupe vodi Nijemac Roger Schmidt, bivši trener Leverkusena i Red Bulla Salzburg. Dakle, bez obzira na sve bio je Beijing atraktivan protivnik, a pobjeda je uistinu mogla biti uvjerljivija i lakša. Donio ju je mladi, 18-godišnji Denis Bušnja, jedan od tih mladih igrača na koje Rijeka računa u budućnosti. Momak je, inače, došao prije nekoliko godina iz Međimurja, rođen je u Varaždinu i ovo je možda bio trenutak koji će mu otvoriti neka vrata.

Heberovi promašaji

- Vidjet ćemo. Na nama je mladima da radimo, a trener će odlučiti kojim ćemo putem, hoćemo li dobiti priliku u HNL-u. Zadovoljni smo svi ovim pripremama, lijepo je bilo trenirati s prvom momčadi - rekao je mladi Bušnja.

Krizevci, 260918. 
Igraliste Krizevci. 
Utakmica sesnaestine finala Kupa Hrvatske,  Radnik - Rijeka.
Na fotografiji: Denis Busnja.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX
Denis Bušnja

Popravio je dečko ono što su promašili “veliki momci”. Šalili smo se prije utakmice da je ovaj dvoboj prilika za Hebera da se proda u Kinu, možda ne u Beijing, ali dobar glas daleko se čuje. Međutim, Heber, koji je u susret ušao motiviran, promašio je već na samom početku dvije prilike, jedna je bila pravi zicer. Bio je sam pred golom, golman mu je obranio. Sjajno je jednom potegnuo Mamić, zatim i Pavičić, međutim mreža se nije tresla. S druge strane jednom je snažno pucao Vieira, Sluga je odlično obranio. Igor Bišćan je postavio onu “staru” formaciju s Heberom na krilu i Čolakom u špici, u drugom dijelu, kad je izišao Puljić, Heber je zauzeo poziciju iza špice.

Video: Tomo Ničota

U nastavku je na terenu bila do zadnjeg igrača izmijenjena momčad Beijinga, Bišćan je pak mijenjao postupno, a Rijeka je bila i dalje puno opasnija i konkretnija. Ali - bez prave završnice. Tri prilike u istoj akciji promašili su Lončar, Kvržić i Heber, pa je Čolak slabo pucao glavom, onda je Raspopović u idealnoj situaciji loše dodao, potom je opet Čolak promašio zicer. Pa zatim i Acosty, nedugo nakon što je ušao u igru. Bila je u tim trenucima na terenu Rijeka prepuna mladih igrača, svi ti klinci, predvođeni Matejem Vukom, igrali su zajedno, bilo je lepršavosti i ideje, morali su u riječkim redovima biti zadovoljni onime što su prikazali. I onda je Bušnja pogodio sa 17-18 metara za pobjedu. Inače, na zagrijavanju je desetak puta gađao iz slične pozicije i gotovo svaki put pogodio; očito, nije bilo slučajno.

Rijeka, 090917.
Stadion Rujevica. Osmo kolo Hrvatskog Telekoma prve lige, utakmica NK Rijeka - Cibalia. 
Na fotografiji: Dos Santos Heber.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Umor je uzrok

- Dosta smo griješili u prvom poluvremenu, nismo neke situacije najbolje riješili, trebali smo otići na odmor s vodstvom. No vidi se da su noge teške, glava umorna, to utječe na odluke i neke stvari koje nisu uspjeli odigrati. U drugom poluvremenu ni njihova druga momčad nije bila tako dobra, ali mi smo bili odlučni u namjeri da pobijedimo. Na kraju smo zabili gol i idemo kući s pobjedom - rekao je Igor Bišćan i dodao:

- Drago mi je i da je mali Bušnja zabio gol. Međutim, nisam najzadovoljniji prikazanim u ovoj zadnjoj utakmici, ali uzet ću u obzir umor i zadnji dan priprema, ajde, možemo onda biti zadovoljni. Bila je prijateljska utakmica, ali treba je analizirati kao da je natjecateljska, no kažem, umor jest uzrok nekih stvari koje su se događale - zaključio je Rijekin trener.

Rijeka će danas kući, a generalka za utakmicu sa Slavenom Belupom bit će 25. siječnja, kad na Rujevicu stiže Krško.

Vremena za sitne popravke još ima, ukupan dojam riječke igre u konačnici je ipak pozitivan, bio bi sigurno i pozitivniji da je Bišćanova momčad zabila još nešto od onoga što je morala zabiti.

Linker
11. svibanj 2024 05:32