Screenshot
GOSPODIN, ŠTO DRUGO REĆI

VIDEO: NAPUSTIO JE DINAMO, PROŽIVIO NAJGORI DAN NAKON ODLASKA, ALI I DALJE JE GOSPODIN I KAPETANSKA KLASA 'Boli me što su mi roditelji to vidjeli'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. ožujak 2018. 09:14

Gospodin Domagoj Antolić. Što drugo reći kad se odazvao na pozive iako je dobio crveni karton, a portali širom svijeta presudili su mu nakon ‘brutalnog’, ‘krvničkog’ starta. Proglasili su ga i tragičarom Legijina poraza od Jagellonije, uglavnom, negativac dana! Ali, on je ostao kakav jest oduvijek, ‘u odijelu’, priznao je krivnju.

- Crveni karton je čist, moram to priznati. Nije bilo nikakve namjere, dogodilo se, svjestan sam da sam zaslužio kaznu - rekao nam je jučer Domagoj Antolić.

Ovako na prvu, taj start na igraču gostujuće momčadi Frankowskom izgledao je poput onoga Martina Taylora nad Eduardom. Znamo kako je završio Eduardo, Frankowski je imao sreće.

Isprika Frankowskom

- Najvažnije je da ozljeda nije teška, da je Frankowski živ i zdrav. U prvom trenu sam i ja mislio da je malo pretjerao, uzviknuo sam ‘pa nije ništa, stao sam mu na prst’. U redu, žuti karton, nema problema, ali crveni.... No, onda sam vidio snimku i, reći ću ti to, pravedno je sudac presudio, zaslužio sam crveni karton i tu nema dvojbe. Pričao sam i s Frankowskim, ispričao mu se, shvatio je da tu nije bilo namjere i, to je to.

Ovo je drugi crveni karton u Antolićevoj karijeri. Pamti li prvi?

- Da, bilo je to na utakmici Intera i Lokomotive. Ali, ako dobro pamtim, bio je to neki prigovor, ne neki težak prekršaj. Imao sam i dva u Drugoj HNL, međutim, ovaj je prvi zbog ovakvog faula. Ponavljam, nije bilo namjere.

Hladan tuš

Još je nešto zanimljivo kod ovog isključenja. Naime, sudac mu je prvo pokazao žuti karton, ali je na intervenciju VAR-a promijenio boju u crvenu?

- Tako je, dobio sam prvo žuti karton. Za start na prst, kako sam ja mislio tada, to je adekvatna kazna. Onda je sudac dobio signal od ljudi koji nadgledaju VAR i kad je pogledao snimku dao mi je crveni karton.

Znači, oni koji su protiv VAR-a i uvođenja tehnologije u nogomet, samo trebaju nazvati Antolića, potpisat će peticiju?

- Ma, VAR je, ipak dobra stvar, moram to reći. U utakmicama kad ga nije bilo, mi smo bili oštećeni, sad se pokazao dobrom stvari. U startu možda i nisam bio pobornik tog gledanja snimke, činjenica je i da se prekida igra, utakmica traje 97-98 minuta minimalno. Ali, da VAR uspije riješiti dvojbe, u većini slučajeva, svakako. Ako je bit da bude što manje repova, onda je VAR dobar, vidio sam to dosad u Poljskoj. Da, usporava igru, ruši ritam utakmica, ali sudačke odluke jesu pravednije nego ranije.

Što se to dogodilo s Legijom, sve je do utakmice s Jagellonijom izgledalo idealno?

- Taj je crveni karton usmjerio utakmicu, oni su znali iskoristiti igrača više. A tako je to u nogometu, do jučer je sve ovdje bilo sjajno, igrao sam dobro, osjećao se vrhunski, onda dođe ovakav hladan tuš. Vjerujem da nas neće poremetiti, dugo je još prvenstvo, puno je utakmica u kojima možemo nadoknaditi taj zaostatak.

Kako su reagirali navijači, mediji, klub?

Klub stao iza mene

- Nisam osjetio ništa negativno, najviše me i oduševilo što je klub stao iza mene, pružio mi podršku, svi znaju da nisam to učinio namjerno, dogodilo se u žaru borbe. Baš sam igrao dobro, bio zadovoljan, onda takav crveni karton. Ne mogu vratiti vrijeme, ponavljam, najvažnije mi je da je suparnički igrač dobro, ja ću svoju kaznu odraditi.

Kolika će kazna biti?

- Najvjerojatnije dvije utakmice. Tako kažu, to je najmanja i optimalna kazna. Svjestan sam krivice, ne bunim se!

Boli me što su mi roditelji vidjeli taj faul

Zbog crvenog kartona propustit će Antolić utakmicu protiv Lecha, veliki derbi poljskog nogometa?

- Da, to me najviše boli. Jedva sam čekao tu utakmicu, ali morat ću je propustiti. U svakom slučaju, i bez mene idemo na pobjedu. Sve se ovdje promijeni u nekoliko dana, bili smo prvi, u euforiji, sad zaostajemo za Jagellonijom, ali ako pobijedimo Lech opet smo u sedlu.

Onda je Domagoj Antolić i dodao:

- Ma, najviše mi je žao što su me roditelji došli prvi put gledati u Poljsku i onda vide taj faul i crveni. Šteta... (tn)

Linker
17. svibanj 2024 07:01