Screenshot
PLANET HRVATSKA

VIDEO: NEMOJTE GA ZABORAVITI, ODLIČNO MU IDE DALEKO OD DOMA Raspucani Hrvat srušio legendu jugoslavenskog nogometa s prvog mjesta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2017. 01:00

Nikica Jelavić postigao je dva pogotka u 3:1 gostujućoj pobjedi svog Guizhou Zhichenga nad Guangzhouom R&F u 7. kolu kineskog prvenstva.

Hrvatski napadač zabio je drugi i treći gol svoje momčadi, u 75. minuti i šestoj minuti sudačke nadoknade te osigurao slavlje Guizhou Zhichengu kod kluba koji vodi Dragan Piksi Stojković, nekadašnji nogometaš Niša, Crvene zvezde i Marseillea te reprezentacije bivše Jugoslavije kojoj je bio i kapetan cijeli niz godina.

Guizhou Zhicheng sada je na 11. mjestu na tablici sa šest bodova, dok je Guangzhouo R&F nakon ovog poraza prepustio vodeću poziciju Guangzhou Evergrandeu. Inače, Jelavić je igrač drugoligaša Beijing Renhea na posudbi u Guizhou Zhichengu, za koji je dosad zabio tri gola.

-----------------------------------------------------------

Pero Pejić zabio dva gola za Kukesi, Petar Filipović jedan za Austriju

Nakon što je u petak odigrana utakmica Tirane i Partizanija (pobjeda gostiju 2:1), u subotu je Kukesi bio pod imperativom i morao je slaviti kako bi ostao u utrci za naslov. Uspjeli su dobiti pretposljednji Laci 2:1, a još jednom čovjek odluke bio je Pero Pejić, koji je zabio oba pogotka. Ukupno je ove sezone postigao 22 gola i vodeći je strijelac lige, njegov Kukesi pet kola prije je prvi sa 65 bodova, koliko ima i drugi Partizani.

U pobjedi Austrije Beč nad Sturmom 4:1, strijelac jednog pogotka bio je Petar Filipović. Austria je nakon 31. kola druga sa 12 bodova manje od Salzburga.

Linker
17. travanj 2024 16:08