Screenshot: Twitter
IZNAD SVIH - HRVATSKA!

VIDEO: NIKO KOVAČ POKORIO NJEMAČKU! LEGENDARNI HRVATSKI TRENER DOBIO NAJVEĆE PRIZNANJE U KARIJERI PA IZNENADIO NIJEMCE 'Izabrao bih Hrvatsku!'

Piše: HinaObjavljeno: 28. kolovoz 2018. 13:37

Bivši hrvatski nogometni izbornik, i aktualni trener minhenskog Bayerna Niko Kovač primio je sinoć nagradu za najboljeg trenera godine u izboru njemačkog dnevnik "Bild".

Najpopularniji njemački dnevnik sinoć je na svečanosti u Hamburgu na kojoj je bilo oko 700 uzvanika podijelio svoje godišnje sportske nagrade, a jedan od najvećih dobitnika bio je i Niko Kovač.

Urednici "Sport Bilda" podijelili su nagrade u devet kategorija a Kovač, trenutačno trener Bayerna koji je novu sezonu otvorio pobjedom protiv Hoffenheima prošli petak, pobijedio je u izboru za trenera godine.

Kovač je prošle godine vodio Eintracht iz Frankfurta s kojim je osvojio njemački Kup napravivši senzaciju pobjedom u finalu nad favoritom Bayernom koji je prije toga osvojio naslov njemačkog prvaka.

"Stojim ovdje s nagradom u ruci kao predstavnik Eintrachta, i stožera i igrača. Za ovu nagradu nisam zaslužan samo ja, nego svi mi", rekao je u svome stilu omiljeni hrvatski trener pa odgovorio na zanimljivo pitanje.

'Biste li osvojeni trofej njemačkog kupa mijenjali za hrvatsko zlato na Svjetskom prvenstvu?', glasio je izazov koji je prvo malo zbunio i zamislio Kovača, a onda je uslijedio jasan odgovor i iznenađenje za Nijemce.

'Uh, to je teško pitanje, ali moj odgovor je - da! Kao domoljub kažem da bih!', odgovorio je iskreno Kovač koji je u Berlinu rođen i igrački stasao, ali nije zaboravio domovinu i dane kada je nosio hrvatski grb, kao kapetan, a kasnije i izbornik.

Linker
23. travanj 2024 16:15