REUTERS/Albert Gea
KUP KRALJA

VIDEO: RAKITIĆ ZABIO DRUGI OVOSEZONSKI GOL Rapsodija Barcelone u prvih pola sata: Na krilima Messija 'pomeli' neugodnog suparnika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. siječanj 2018. 00:27

Ivan Rakitić zabio je posljednji pogodak za 5:0 pobjedu Barcelone protiv Celte u uzvratnoj utakmici osmine finala španjolskog Kupa kralja.

Prva utakmica u Vigu završila je remijem 1:1, a Barcelona je u uzvratu sve nedoumice oko konačnog pobjednika ekkspresno riješila. Naime, već nakon 15 minuta susreta Barcelona je vodila s 2:0 nakon golova Lionela Messija u razmaku od tri minute.

Kod oba gola asistirao mu je Jordi Alba. U 28. minuti Messi je uzvratio 'uslugu' Albi i asistirao mu za 3:0, a u 31. minuti Luis Suarez trese mrežu za 4:0 vodstvo Katalonaca.

Konačnih 5:0 Rakitić je postavio u 87. minuti glavom na asistenciju Dembelea.

Rakitić je odigrao čitav susreta, a postignuti gol bio mu je drugi ovosezonski za Barcu (jednog je zabio u Ligi prvaka).

Osim Barcleone, u četvrtak su se u četvrtfinale plasirali Sevilla i Espanyol. Sevilla je u uzvratu na svom terenu svladala drugoligaša Cadiz sa 2-1 i tako potvrdila 2-0 pobjedu iz prvog dvoboja, dok je Espanyol kao gost nadigrao Levante sa 2-0 i tako nadoknadio 1-2 poraz iz prve utakmice u Barceloni.

Još u utorak u četvrtfinale su se plasirali Atletico i Valencia, a u srijedu Leganes, Alaves i Real Madrid.

Linker
20. travanj 2024 10:01