Screenshot
HRVAT OSVAJA AMERIKU

VIDEO: SAMOZATAJNI HRVAT KREIRAO SENZACIJU! HRVATSKU JE NAPUSTIO U TIŠINI I POSTAO ZVIJEZDA U SAD Kad Ibra zabije ovakav gol klanja se cijela Amerika

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 02. studeni 2018. 09:54

Damir Kreilach nastavlja osvajati Ameriku. Nekadašnji veznjak Rijeke postigao je dva pogotka i asistirao za pobjedonosni gol u trijumfu (3:2) njegovog Real Salt Lakea protiv Los Angeles FC-ja vrijednom mjestu u polufinalu doigravanja zapadne konferencije.

Real Salt Lake se kroz ušicu igle dokopao doigravanja nakon što je Ibrahimovićev LA Galaxy ispustio čak dva pogotka prednosti u posljednjem kolu protiv Huston Dynama, pa sada kreirao najveće iznenađenje ovog prvog kruga play-offa. Jer, suparnik je bio Los Angeles FC, momčad je to za koju igraju Carlos Vela i Joao Moutinho, koju trenira Bob Bradley, ali Salt Lake je u Kreilachovoj režiji napravio pravo malo čudo i osigurao mjesto među najboljih osam momčadi MLS-a.

Iako ga u HNL-u pamtimo kao veznjaka prilično defanzivnih sklonosti koji je najčešće zabijao nakon prekida, Kreilach se u MLS-u prometnuo u napadača zavidnih realizatorskih sposobnosti. Jer kada Ibrahimović zabije pogodak kakav je bio Kreilachov drugi protiv LA FC-ja onda mu se klanja cijela Amerika!

Kreilach je prvi pogodak postigao u 21. minuti nakon ubačaja Lennona s desne strane, odličnog primanja i rutinske realizacije, LA je nakon toga preokrenuo rezultat na 2:1, no onda se opet ukazao Kreilach u 59. minuti i sjajnim potezom kojeg su američki mediji već prozvali "Karate Kid golom" pogodio za 2:2. Deset minuta kasnije Kreilach je asistirao Savarinu za konačnih 3:2.

- Zaslužili smo biti u play-offu, iskoristili smo ovu drugu priliku koja nam se ukazala. Nije lako pobijediti protiv LA FC-ja na njegovom stadionu, ali kao momčad smo odigrali sjajnu utakmicu, na kraju i zaslužili pobijediti. Imamo tri dana za pripremu i moramo biti što spremniji za ono što nas čeka protiv Kansas Cityja. Prije mjesec dana odigrali smo dobru utakmicu protiv istog suparnika, ako sada to ponovimo, ako realiziramo prilike koje nam se ukažu možemo napraviti još jedan veliki rezultat - rekao je Kreilach nakon utakmice.

Na konstataciju da će "osvojiti Ameriku" odgovorio je skromno u svom stilu.

- To bi bilo lijepo, ali bit će jako teško... - dodao je nekadašnji kapetan Rijeke, čija momčad u konferencijskom polufinalu u nedjelju igra protiv Sporting Kansas Cityja, prvaka zapadne konferencije regularnog dijela MLS-a.

Skroman je bio Kreilach i na komplimente koji pljušte na račun njegovih golova.

- Ne želim pričati toliko o svojoj partiji i osobnom učinku, svaki igrač koji je igrao protiv LA-ja odradio je nevjerojatnu utakmicu. Mi smo svi kao jedan i moramo tako nastaviti - zaključio je Kreilach koji na svom kontu sada ima 14 golova ove sezone.

Mateo Sučić

Linker
25. travanj 2024 18:08