Profimedia, Zuma Press - News
NAJGORA UTAKMICA

VIDEO: TEŠKA NESREĆA VELIKE NADE HRVATSKOG NOGOMETA Kraj sezone za 'hrvatskog čarobnjaka' koji tek treba izboriti mjesto u Vatrenima!

PAUZA OD ŠEST MJESECI Hrvatski nogometaš u redovima Benfice zadobio je tešku ozljedu koljena zbog koje neće više igrati ove sezone
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. siječanj 2018. 09:39

Nekima je, očito, suđen teži put. Kao da nije bilo dovoljno što se do velike scene probijao kroz Zagreb i Rio Ave, kroz klupu i sumnje, nego mu se dogodila nesreća upravo kad se izborio za standardno mjesto u prvih 11 portugalskog velikana Benfice i kad je postalo izvjesno da će mu se ostvariti i veliki san, donedavno nemoguć, o ulasku u reprezentaciju.

- Samo da bude zdravlja, sve ostalo će doći kao nagrada za silni rad - kazao nam je u intervjuu prije mjesec dana Filip Krovinović.

Djelovalo je to tada kao obična fraza, a ispalo je tako kao crna slutnja. U 88. minuti prvenstvene utakmice protiv Chavesa, jedna ‘nevažna’ lopta na aut liniji. Benfica je vodila 3:0, Krovinović, koji bio i asistent za jedan pogodak lisabonske momčadi, htio je spasiti loptu i - koljeno je propalo.

Odmah je bilo jasno da bi to mogla biti teška ozljeda, iako su svi nadali suprotnome. Među prvima mu je dobre želje uputio Luis Castro, trener Chavesa, koji je Filipa Krovinovića prošle sezone vodio u Rio Aveu, a potom i njegov aktualni trener u Benfici.

- Vjerujem da ipak nije ništa teže, Krovinović je fantastičan igrač, važan nam je i očekujem da se što prije vrati na teren - kazao je poslije utakmice Benficin trener Rui Vitoria.

Dobro se drži

No, vrlo brzo stigla je loša vijest iz lisabonske bolnice; pukao je prednji križni ligament desnog koljena! U prijevodu, Krovinovića čeka operacija i najmanje šest mjeseci stanke. Dakle, ništa od ostvarenja sna da zaigra na Svjetskom prvenstvu, ništa od nogometa barem do kraja sezone. Šteta, velika šteta, baš sada kad je postao važan kotačić momčadi s Luza, kad je osvojio srca Benficinih navijača i bio najugodnije iznenađenje sezone. Samo da je zdravlja...

- Filip se dobro drži, pozitivan je, nasmijan kao i uvijek. Sa svih strana mu stižu poruke podrške, telefon mu stalno zvoni, zvali su ga trener i suigrači, prijatelji, bivši suigrači i poželjeli brzi oporavak - javio se iz Lisabona Marjan Šišić, Krovinovićev prijatelj i menadžer te dodao:

Ista ozljeda

- Bio je na terapiji, dobio štake i sad se čeka datum operacije. Čeka ga sigurno šest mjeseci stanke, poznavajući ga, vratit će se još jači no što je bio.

Jedna od poruka podrške koju je dobio Krovinović bila je i ona Marka Pjace. Njih dvojica su veliki prijatelji, imali su i sličan put, u zagrebačkom Dinamu su bili u istoj generaciji, ali se nisu tamo u mlađim kategorijama nametnuli, pa su svoju karijeru gradili drugim putem. Iako su im se ti putevi u međuvremenu razišli, sudbina im je ostala ista.

Lani je Pjaca u Estoniji u dresu reprezentacije doživio istu ozljedu, baš u trenucima kad je u Juventusu počeo dobijati više prilika, otišao mu je ligament. Krovinović ga je tada tješio, sada Pjaca tješi njega. Upravo Pjacin primjer pokazuje kako je težak i dugotrajan povratak poslije takve ozljede, sigurno da Krovinovića čeka teško razdoblje.

Ako u toj nesreći postoji ikakva sreća onda je to računica da bi se mogao suigračima priključiti na ljetnim pripremama i u novu sezonu ući ipak fizički solidno spreman, u manjem zaostatku za momčadi. I nadati se da će u reprezentaciji debitirati u jesenskim kvalifikacijama ili Ligi nacija.

Linker
24. travanj 2024 03:39