Screenshot
ZADNJA ŠANSA ZA LIGU PRVAKA

VIDEO: TEŠKO SE POMIRITI S OVAKVOM NESREĆOM U ZADNJIM SEKUNDAMA Pogledajte zbog kakvog se gafa vlastitog igrača Zoran Mamić našao u teškoj situaciji

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 23. svibanj 2017. 10:11

U prvoj utakmici osmine finala azijske Lige prvaka, Al-Ain kojeg vodi Zoran Mamić je na gostovanju kod iranskog Esteghala poražen s minimalnih 1:0, a uzvrat u kojem će momčad bišeg trenera Dinama loviti ovaj zaostatak je na rasporedu 29. svibnja, odnosno sljedeći ponedjeljak.

Bila je to izjednačena utakmica u kojoj su, dojam je, Iranci bili malčice bolji, posebno to vrijedi za prvo poluvrijeme gdje je Esteghal uspostavio incijativu. Ipak, u nastavku Mamićeva momčad se probudila, imalo je nekoliko dobrih prilika, no preciznosti i mirnoće u realizaciji nije bilo. Od 77. minuta, Al-Ain je imao igrača manje na terenu, naime Juma Hassan je nesmotreno zaradio crveni karton, no ipak na njihovu sreću Esteghal je sedam minuta kasnije također ostao bez igrača, pocrvenio je Esmaeili.


Esteghlal Tehran 1-0 penalty

Kad smo mislili da je već sve gotovo, domaćin je u kasnoj sučevoj nadoknadi zaradio penal, i to nakon što je igrač Al Aina sam sebe pogodio loptom u ruku u svom kaznenom prostoru. Siguran strijelac za pobjedu bio je Rezaei.

Treba kazati kako se Zoran Mamić našao pod velikim pritiskom budući da kroz prvenstvo nije izborio igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone i jednostavno se mora dokazati kroz ovo natjecanje, a sigurno je da mu nakon ovog poraza neće biti lako.

Vrijedi spomenuti kako danas iranski prvak Persepolis, kojeg vodi naš Branko Ivanković, na klupi uz njega je, dakako i Sreten Ćuk, kreće u pohod na tron LP-a. Sastaju se sa katarskom Lekhwiyom, koja će sigurno biti zahtjevan protivnik, no Persepolis ima dobrih iskustava s njom, prošli put kad je gostovala u Teheranu bilo je 3:0 za Persepolis, koji na domaćem terenu nije izgubio utakmicu od travnja prošle godine...

Linker
19. travanj 2024 02:00